آموزش اظهارنامه مالیاتی 1402 | تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی 1402
آموزش اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
از مهمترین کار بخش مالیاتی یک بنگاه اقتصادی،تنظیم کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی است و یکی ازشاخصهای میزان مالیات پرداختی یک بنگاه اقتصادی به نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی آن برمیگردد.
بر اساس ماده 110ق.م.م اشخاص حقوقی می بایست حداکثر تا 4ماه پس از پایان سال مالی اظهارنامه مالیاتی خود را تهیه و به سازمان امور مالیاتی ارسال نماید. و چنانچه به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام ننمایند،مشمول جرایم قانونی زیر خواهند شد.از طرفی سال مالی عمده شرکت ها و موسسات منطبق بر سال شمسی است، بنابراین حداکثر مهلت قانونی ارسال اظهارنامه این نوع شرکتها 04/31/** خواهد بود.
با وجود هزینه های سنگین آموزش اظهارنامه مالیاتی 1403 (که در واقع اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال 1402 است که در سال 1403 تهیه و ارسال میشود) ،مجموعه حسابداران برتر، با سابقه برگزاری دوره های متعدد آنلاین آموزش حسابداری،اینبار نیز همچون گذشته، برای کاربران خود،آموزش اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی همراه با قوانین ،معافیتها و جرایم را به صورت کامل و با قیمت مناسب ارایه مینمایدو این دوره آموزشی بر اساس آخرین تغییرات سازمان ارایه شده و هر ساله بصورت رایگان ارائه میگردد.
محتوای دوره کارگاه آنلاین آموزش اظهارنامه مالیاتی:
آشنایی با مفاهیم مربوط به اظهارنامه مالیاتی
انواع اظهارنامه :( اظهارنامه اصلی- اظهارنامه الحاقی - اظهارنامه اصلاحی)
درآمدهای معاف مالیاتی
تشویق و جرایم مالیاتی
آموزش تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی همراه نکات طلایی
هزینه استهلاک و نحوه درج در اظهارنامه مالیاتی
آشنایی با سامانه سازمان امور مالیاتی کشور
پروژه اظهارنامه شرکتهای بازرگانی
پروژه اظهارنامه شرکتهای تولیدی
پروژه اظهارنامه شرکتهای پیمانکاری
پاسخ به سوالات مربوط به اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
دوره آموزش اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی لازم، و.حافظ منافع و افزایش درآمد حسابداران میباشد.
کارگاه آموزش تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی1402 اشخاص حقوقی به کاربران زیر توصیه میشود:
حسابداران شرکتهای خدماتی ، بازرگانی ، تولیدی و پیمانکاری
علاقمندان به حسابداری مالیاتی
دانشجویان حسابداری
فارغ التحصیلان حسابداری
علاقمندان به ورود به بازار کار حسابداری
و سایر افرادی که به حسابداری مالیاتی علاقمند هستند
یادآوری مهم : دوره تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی هرساله بصورت رایگان بروزرسانی میشود.
در ادامه مقاله ای راجع به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی سال1402 که در سال 1403 ارسال میشود ،تقدیم کاربران گرامی میگردد.
اظهارنامه مالیاتی:
اظهارنامه مالیاتی، یک اظهارنامه رسمی است که توسط اشخاص حقوقی و حقیقی درباره درآمدها، هزینهها، سرمایه، بدهیها و سایر موارد مالی خود در یک دوره مالی خاص ارائه میشود. این اظهارنامه برای محاسبه و اعلام مبلغ مالیات قابل پرداخت توسط شخص مشمول مالیات در نظر گرفته میشود.
اظهارنامه مالیاتی بر اساس قوانین ایران شامل اطلاعات و مستنداتی است که به طور کامل و دقیق باید ارائه شود. این اظهارنامه شامل اطلاعاتی مانند:
درآمدها در اظهارنامه :
شامل درآمدهای حاصل از عملکرد، درآمدهای سرمایهای، درآمدهای تجاری، درآمدهای اجاره و سایر درآمدهای مشمول مالیات است.
هزینهها در اظهارنامه :
شامل هزینههای عمومی و اداری، هزینههای تولید و عرضه کالاها و خدمات، هزینههای تبلیغات، حق بیمه،حقوق و دستمزد پرداختی به کارمندان، سایر هزینه های مربوط به فعالیت اقتصادی و سایر هزینههای مشمول مالیات است
داراییها و بدهیها در اظهارنامه :
شامل داراییهای نقدی و بانکی، داراییهای سرمایهای، اوراق بهادار، داراییهای غیرمنقول، بدهیها و قراردادهای بسته شده است.
سایر موارد مالی در اظهارنامه :
شامل مواردی مانند سود و زیان حاصل از سرمایهگذاریها، معافیتها و تخفیفات مالیاتی مشمول و سایر اطلاعات مربوط به موارد مالی دیگر.
اظهارنامه مالیاتی در ایران بر اساس قوانین و مقررات مالیاتی مختلف تنظیم میشود. اشخاص مشمول مالیات باید در زمان مقرر این اظهارنامه را تهیه و به سازمان مالیاتی مربوطه ارائه دهند. عدم تهیه و ارائه صحیح اظهارنامه مالیاتی ، منجر به تحمل جرایم مالیاتی و جرایم متعلقه شود.و پر واضح است که آموزش اظهارنامه مالیاتی و فراگیری مطالب مرتبط با آن لازم و ضروری است.
تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی سال1402 چگونه هست؟
نحوه تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی سال 1402 ممکن است بر اساس تغییرات قوانین ومقررات مالیاتی و توصیههای سازمان مالیاتی ایران متفاوت باشد. اما در کل، مراحل عمومی برای تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی سال 1402 عبارتند از:
جمعآوری اسناد و اطلاعات مالی:
ابتدا برای تنظیم اظهارنامه باید تمامی اسناد و اطلاعات مالی مربوط به درآمدها، هزینهها، داراییها، بدهیها و سایر موارد مالی خود را جمعآوری کنید. این شامل صورتهای مالی، فاکتورها، ریزصورتحسابهای بانکی، سوابق پرداخت حقوق و دستمزد و سایر مستندات مالی است.
محاسبه درآمدها و هزینهها:
بر اساس اسناد جمعآوری شده، درآمدها و هزینههای خود را محاسبه کنید. در این مرحله، باید اطمینان حاصل کنید که محاسبات شما با قوانین مالیاتی مطابقت دارد و تمامی موارد قابل معافیت یا تخفیف مالیاتی را در نظر گرفتهاید،سپس وارد اظهارنامه نمایید..
تعیین میزان مالیات قابل پرداخت:
با استفاده از محاسبات درآمدها و هزینهها، میزان مالیات قابل پرداخت خود را تعیین کنید.
تکمیل فرم اظهارنامه الکترونیکی سال1402:
با استفاده از فرم اظهارنامه مالیاتی سال 1401 که توسط سازمان مالیاتی ارائه شده است، اطلاعات مالی خود را در فرم وارد کنید. فرم اظهارنامه شامل بخشهایی مانند اطلاعات شخصی، درآمدها و هزینهها، داراییها و بدهیها، اعتبارات مالیاتی و سایر اطلاعات مربوطه میباشد.
ارسال اظهارنامه:
پس از تکمیل فرم اظهارنامه، باید آن را به سازمان مالیاتی مربوطه ارسال کنید. میتوانید این کار را به صورت آنلاین انجام دهید و یا بهطور حضوری به دفتر مالیاتی مراجعه کنید.توصیه میشود قبل از تنظیم اظهارنامه مالیاتی سال 1402،آموزش این دوره را سپری و در صورت نیاز با مشاور مالیاتی مورد اعتماد خود مشورت کنید. این کار میتواند به شما کمک کند تا از صحت و کاملیت اظهارنامه خود اطمینان حاصل کنید و هرگونه نقص یا اشتباه مالیاتی را جلوگیری کنید.
اهمیت اظهارنامه مالیاتی سال 1402
اظهارنامه مالیاتی اهمیت بسیاری در سیستم مالیاتی یک کشور دارد. در زیر برخی از اهمیتهای اظهارنامه مالیاتی را بررسی میکنم:
تعیین مبلغ مالیات:
اظهارنامه مالیاتی به شما اجازه میدهد که درآمدها، هزینهها، مزایا، تخفیفات و سایر اطلاعات مربوط به مالیات را اعلام کنید.با تکمیل و ارسال اظهارنامه، میتوانید مبلغ مالیات قابل پرداخت خود را محاسبه کنید و به موقع و دقیقاً مبلغ مالیات خود را پرداخت کنید.
رعایت قوانین مالیاتی:
تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی به شما امکان میدهدکه در مراعات قوانین و مقررات مالیاتی دقت کنید.باتکمیل درست اظهارنامه و اعلام صحیح اطلاعات مالیاتی،شما از رعایت قوانین مالیاتی پیروی میکنید و از هرگونه تخلف مالیاتی جلوگیری میشود.
ارائه اطلاعات به سازمان مالیاتی:
اظهارنامه مالیاتی به سازمان مالیاتی اطلاعات دقیق و جامع درباره درآمدها، هزینهها و دیگر اطلاعات مالی شما را ارائه میدهد. این اطلاعات به سازمان مالیاتی کمک میکند تا در تأیید و بررسی مالیات شما موثر باشد و پایگاهی قوی برای اجرای قوانین مالیاتی باشد.
پیشرفت در تکنیکهای حسابداری:
تنظیم اظهارنامه مالیاتی ممکن است نیاز به تجمیع و سازماندهی اطلاعات مالی داشته باشد.این فرآیند میتواند به شما کمک کند تا در تکنیکهای حسابداری بهتر و دقیقتری بهبود یابید و به طور کلی در مدیریت مالی بهبود حاصل کنید.
جلوگیری از تخلفات مالیاتی:
تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی به شما امکان میدهد تا به درستی و صادقانه اطلاعات مالی خود را اعلام کنید. این کار میتواند از ایجاد تخلفات مالیاتی جلوگیری کند و شما را در معافیت از جرایم مالیاتی و پیگرد قانونی محافظت کند.
به طور کلی، اظهارنامه مالیاتی اهمیت زیادی در محاسبه و پرداخت مالیات، رعایت قوانین مالیاتی، ارائه اطلاعات به سازمان مالیاتی و بهبود مدیریت مالی دارد.
بنابراین آموزش این دوره قبل از تنظیم اظهارنامه مالیاتی توصیه میشود.
سامانه اظهار نامه مالیاتی سال1402
سامانه اظهارنامه مالیاتی با نام "سامانه مودیان مالیاتی " معروف است. این سامانه توسط سازمان امور مالیاتی ایران (امور مالیاتی کشور) اداره میشود و به شهروندان و شرکتها امکان میدهد تا اظهارنامههای مالیاتی خود را آنلاین تنظیم و ارسال کنند.
سامانه مالیاتی آنلاین امکاناتی را فراهم میکند که شما میتوانید از طریق آن:
اطلاعات شخصی و مالی خود را درج و ویرایش کنید.
اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس نوع و منبع درآمد تهیه و ارسال کنید.
صورتحساب مالیاتی و محاسبه مبلغ قابل پرداخت را مشاهده کنید.
پرداخت مالیات خود را از طریق سامانه انجام دهید.
ارسال اسناد و مدارک مورد نیاز به سازمان امور مالیاتی.
برای دسترسی به سامانه مالیاتی آنلاین، شما باید از طریق وبسایت سازمان امور مالیاتی ایران به آدرس (www.tax.gov.ir) یا اپلیکیشن موبایل مالیاتی که برای سیستمهای عامل iOS وAndroid دردسترس است،وارد سامانه شوید.حتما قبل از استفاده ازسامانه آموزش مربوطه راسپری نماییدتا ازهرگونه اشتباه جلوگیری شود.
آموزش اشخاص ملکف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی سال1402:
اشخاص حقوقی:
شرکتها، شرکتهای تعاونی، سازمانها و موسسات حقوقی که فعالیت اقتصادی دارند، ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
موسسات خیریه، انجمنها و سازمانهای مشابه حقوقی که درآمدی کسب کردهاند، ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
صندوقها و موسسات بازنشستگی و پسانداز که درآمدی دارند، ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
موسسات مالی و اعتباری مانند بانکها، موسسات مالی غیربانکی، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و سایر موسسات مشابه، ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
مقررات دقیق و جزئیات مربوط به اظهارنامه مالیاتی و اشخاص مشمول مالیات در قوانین و مقررات مالیاتی ایران وابسته به تغییرات قانونی و زمان جاری هستند. بنابراین،توصیه میشود درهرمورد خاص،ابتدا آموزش ودرصورت نیاز به مشاور مالیاتی مورد اعتماد خودمراجعه کنید تا دقیقترین وبروزترین اطلاعات را بدست آورید.
اشخاص حقیقی:
اشخاصی که درآمدی از حقوق و دستمزد، درآمد سرمایهگذاری، درآمد تجاری، درآمد اجاره، درآمد از معاملات بورسی و سایر منابع درآمدی داشتهاند،ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
اشخاصی که درآمدی از فروش داراییهای سرمایهای مانند خودرو، ملک و اوراق بهادار کسب کردهاند،ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
اشخاصی که به عنوان مؤسسات غیرتجاری مانند موسسات خیریه، انجمنها و سازمانهای مشابه درآمد کسب کردهاند،ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
اشخاصی که درآمدی از معاملات ارزی و معاملات مالی بینالمللی داشتهاند،ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
اشخاصی که تحت قوانین و مقررات ویژه مالیاتی همچون مالیات بر ارزش افزوده (مالیات بر مصارف و فروش) مشمول هستند،ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند.
در مورد اشخاص حقیقی نیز آموزش اظهارنامه مرتبط با حرف ایشان توصیه میگردد.
موارد مورد نیاز برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی :
1.صورت ترارنامه و صورت سود وزیان
2.مبلغ درآمد و فروش داخلی وخارجی
3.گردش حساب مواد اولیه وکالای ساخته شده جهت شرکتهای تولیدی
4.ریزصورت بهای تمام شده کالای ساخته شده و فروش رفته برای شرکت های تولیدی و بازرگانی
5.صورت قراردادها ودرآمد پیمانکاری و بهای تمام شده پروژه برای شرکت های پیمانکاری
6.مانده سود و زیان دوره قبل وگردش حساب تعدیلات سنواتی
7.شماره ثبت دفاتر قانونی وکد رهگیری برای اشخاص حقوقی
8.مبلغ مالیات های پرداخت شده(پیش پرداخت مالیات)
9.نام کاربری ،رمز عبور وکد رهگیری پیش ثبت نام برای ارسال اینترنتی اظهارنامه
10.اطلاعات ملک استیجاری مورد استفاده مودی
11.اطلاعات فروش سال قبل ودرصد افزایش در سال جاری
12.اطلاعات مربوط به مجوزها و کارت بازرگانی
ممیزی مالیات اظهارنامه 1402:
معنای ممیزی مالیاتی، دورهای است که براساس قوانین مالیاتی مربوط، مأمور مالیاتی مجاز است مالیات متعلقه به درآمد مشمول مالیات و یا سایر اساسهای مالیاتی را تعیین ودریافت کند.بعد از سپری شدن این مهلت،این اختیار از او سلب میشود.طبق ماده 156 قانون مالیاتهای مستقیم، این زمان برای شخص موظف که در مهلت مقرر اظهارنامه مالیاتی را به سازمان ارائه داده است، 1 سال از پایان مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی است. در صورتی که در زمان مقرر اظهارنامه را ارائه نکرده باشد یا طبق قانون ملزم به ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد نباشد، طبق ماده 157 قانون مالیاتهای مستقیم، زمان بررسی مالیاتی، 5 سال از تاریخ سررسید پرداخت مالیات است. به این معنا که سازمان، فقط تا 5 سال از سررسید، مورد هر یک از منابع مالیاتی را با وجود شواهد جدید مورد بررسی قرار داده و سپس این اختیار را سلب خواهد کرد. بنابراین، اگر شخص اظهارنامهای را ارائه کند یا ترازنامه و صورت سود و زیان را تحویل دهد و سپس تشخیص داده شود که فعالیتهایی را انجام داده که درآمد آنها را پنهان کرده است، مالیات با محاسبه درآمد ناشی از آن فعالیت پنهان، مجدداً محاسبه خواهد شد.و با توجه به قوانین جدید مالیاتی ،رسیدگی و ممیزی مالیاتی بیشتر غیر حضوری و در شرایط خاص حضوری میباشد. که آموزش سامانه مربوطه برای مودیان ضروری است.
وظایف مالیاتی صاحبان مشاغل گروه اول، دوم و سوم طبق آییننامه اجرایی :
گروه اول:
آییننامه اجرایی ماده 95 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم، شامل مشاغلی است که باید دفاتر روزانه و دفتر کل یا هر دفتر حساب دستی یا مکانیزه (به عبارت دیگر، اطلاعات خروجی از نرمافزارهای حسابداری) که بر اساس اسناد و مدارک مثبت و معتبر است، نگهداری کنند. در صورت درخواست ممیزان مالیاتی، باید بتوانند به آنها این اطلاعات را ارائه دهند.
گروه دوم:
آییننامه اجرایی شامل مشاغلی است که در هر سال مالیاتی، اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود را نگهداری کنند. این اسناد شامل اسناد فروش کالا یا خدمات و سایر درآمدها، و اسناد خرید کالا و هزینههای مربوطه است. آنها باید این اسناد را با تفکیک و ترتیب تاریخ وقوع هر رویداد مالی، ثبت کرده و در سرفصل درآمد و هزینه ماهانه ذخیره کنند و در اظهارنامه مالیاتی خود ضمیمه کنند.
گروه سوم:
وظایف صاحبان مشاغل این گروه شامل نگهداری اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود میباشد، مانند اسناد فروش کالا یا خدمات و سایر درآمدها و اسناد خرید کالا و خدمات و سایر اسناد هزینههای انجام شده. آنها باید این اسناد را نگهداری کرده و در اظهارنامه مالیاتی خود ضمیمه کنند.
لازم است تا صاحبان مشاغل با توجه به گروه خود آموزش مالیاتی مربوطه را سپری نمایند.
انواع اظهارنامه مالیاتی سال 1402:
1-اظهارنامه مالیاتی عملکردشخص حقوقی
با توجه به ماده 110 قانون مالیاتی کشور، همه وزارتخانهها، اتحادیههای قانونی و صنفی، تمامی شرکتها و اشخاص حقوقی موظفند مطابق قوانین تعیین شده، مالیات خود را به سازمان مالیاتی کشور پرداخت کنند. این اشخاص باید تمامی اطلاعات مالی خود از جمله درآمدها، سود و زیان، هزینهها و غیره را در اظهارنامه مالیاتی شخص حقوقی ثبت و سپس آن را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. مهلت ارسال این اظهارنامه نیز مانند اظهارنامه مالیاتی عملکرد شخص حقیقی، توسط اداره مالیات مشخص میشود.و آموزش خاص خود را دارد.
2-اظهارنامه مالیاتی عملکرد شخص حقیقی:
به منظور رعایت قوانین مالیاتی، تعداد زیادی از شهروندان کشور عضو مجبور هستند اظهارنامه مالیاتی عملکرد خود را تکمیل کنند. افراد حقیقی بر اساس نوع و محدوده فعالیتهای خود در گروههای عملکردی مختلف تقسیمبندی میشوند و باید طبق قوانین و مقررات تعیین شده، وظیفه پرداخت مالیات را برعهده بگیرند. معمولاً برای ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد شخص حقیقی، یک مهلت زمانی توسط اداره مالیات تعیین میشود و معمولاً آخرین مهلت ارسال آن در پایان ماه خرداد است. این مبحث هم مستلزم آموزش مختص بخود هست.
3-اظهارنامه مالیات بر املاک و مستغلات :
تمامی فعالیتهای خرید و فروش، و همچنین اجاره املاک و مستغلات، مشمول این نوع اظهارنامه مالیاتی میباشند. در هر یک از این رویدادها، شخص موظف است که اظهارنامه مالیات بر املاک و مستغلات را به سازمان مالیاتی کشور تحویل دهد. مهم بودن این نکته را در نظر داشته باشید که در حوزه مالیات بر اجاره، درقراردادهای اولیه، مالک و در قراردادهای ثانویه، مستاجر موظف به پرداخت مالیات مربوطه هستند. املاک خالی از سکنه نیز در سال از پرداخت مالیات معاف هستند، اما در سالهای بعدی باید مالیات را پرداخت کنند؛ این مالیات مبتنی بر متغیرها است. در صورتی که فرد مالیات خود را در مهلت مقرر پرداخت نکند، مشمول جرایم مالیاتی مربوطه خواهد شد.توصیه میشود قبل از هر اقدامی آموزش این نوع اظهارنامه را فرا بگیریذ.
4-اظهارنامه انحلال شرکت:
شرکتها یا مجموعههایی که در حال انحلال هستند نیز باید نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند. طبق ماده ۱۱۴ و ۱۱۶ قانون مالیات، در صورتی که یک شرکت تصمیم به انحلال داشته باشد، باید اظهارنامه انحلال شرکت را ثبت و تحویل کند و اطلاعات مالی شرکت از جمله سود و زیان، هزینهها و غیره را ثبت نماید.
هیئت مدیره شرکت تا ۶ ماه پس از انحلال شرکت فرصت دارد تا این اظهارنامه را به سازمان مالیاتی کشور ارسال کند.مبحث انحلال شرکتها دارای دوره آموزشی مجزاست که به افراد درگیر با این موضوع توصیه میشود.
5-اظهارنامه مالیاتی بر ارث:
با توجه به قانون مالیاتی کشور، افرادی که به ارث میرسند، موظف به تنظیم اظهارنامه و پرداخت مالیات خود به سازمان امور مالیات میباشند. این افراد بایدفرمهای خاص مالیات مستقیم را از سیستم مربوطه دریافت کرده و پس از تکمیل، آنها را به اداره مالیات تحویل دهند.مالیات بر ارث به دو دسته مالیات بر ارث مستقیم و مالیات بر دارایی تقسیم میشود. در دسته اول، بعد از فوت فرد، مسئولیت پرداخت مالیات بر عهده وارث است، اما پرداخت کامل این مالیات الزامی نیست؛ هر وارث میتواند سهم خود را پرداخت کند یا یک فرد مشخص میتواند تمام مبلغ مالیات تعیین شده را به صورت یکجا پرداخت کند. در دسته دوم مالیات بر ارث، مالیات بر دارایی پس از فوت فرد باقی میماند و ممکن است بر عهده ورثه باشد یا خیر. مهلت پرداخت مالیات بر ارث توسط اداره امور مالیاتی تا یک سال پس از درگذشت فرد تعیین میشود.
6-اظهارنامه مالیاتی مشاغل خودرویی:
یکی از بخشهای دیگری است که مشتمل بر اشخاصی است که مشغول به فعالیت در این حوزه هستند و باید اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه کنند. به طور کلی، هر فردی که مشغول به مشاغل خودرویی مانند راننده اتوبوس، تاکسی، کامیون و خودروهای عمومی و غیره است، موظف به پرداخت مالیات مشاغلخودرویی میشود.
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی مشاغل خودرویی، در پایان هر سال و بر اساس ضوابط سازمان تامین اجتماعی، تعیین میشود. اشخاص مشمول این مالیات میتوانند از طریق دفاتر پیشخوان دولت و سرویس پست، مبلغ مالیات تعیین شده را پرداخت کنند.یادگیری و آموزش در این حوزه هم قبل از تهیه اظهارنامه خالی از لطف نیست.
طریقههای ارسال و ثبت اظهارنامه مالیاتی1402 :
با توجه به ماده 4 آییننامه ماده یک قانون مالیات مستقیم، مودیان تحت این آییننامه موظف هستند تا اظهارنامه خود را به صورت فردی یا با مشارکت، در زمان مقرر قانونی و به صورت الکترونیکی از طریق پلتفرمهای الکترونیکی سازمان، تهیه و ارسال کنند.البته یک تبصره نیز در این مورد وجود دارد که مبنای آن، اجازه ارسال اظهارنامه به موجب ماده 178 قانون است. به این معنا که در صورت عدم امکان تهیه و ارسال الکترونیکی اظهارنامه به هر دلیلی، میتوان آن را چاپ و به صورت فیزیکی تکمیل کرده و سپس به اداره پست تحویل داد. تاریخ تحویل به اداره پست به عنوان تاریخ ارسال اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته میشود.اما توصیه میشود که مودیان از انجام این روش خودداری کنند. زیرا ممکن است به دلیل خطاهای احتمالی، در مشکلات پیچیدهای گرفتار شوند. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل خطاهای سهوی، تاریخ ارسال اظهارنامه به اداره پست به طور اشتباهی روی آن درج شود. در این صورت، مالیات به صورت علیرأس محاسبه ودر نظر گرفته میشود.بنابراین توصیه میشود که تهیه و ارسال اظهارنامه به صورت الکترونیکی و از طریق وبسایت tax.gov.ir صورت پذیرد.
مهلت و زمان تسلیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی:
ماده 110 قانون مالیات مستقیم : "اشخاص حقوقی موظف هستند تا ظرف چهار ماه پس از پایان سال مالیاتی، اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان خود را به همراه فهرست هویت شرکا و سهامداران و میزان سهم الشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آنها را مطابق دفاتر و اسناد و مدارک خود، به اداره امور مالیاتی محل فعالیت اصلی شخص حقوقی تسلیم و مالیات مستحق را پرداخت نمایند."
در قانون به تاریخ پایان تیر ماه اشارهای نشده و به جای آن، تا چهار ماه پس از پایان سال مالیاتی اشاره شده است. بعضی از مودیان ممکن است در مورد تفاوت بین سال مالی و سال مالیاتی آگاهی نداشته باشند. در ادامه به آنها به طور خلاصه اشاره میکنیم.
منظور از سال مالی و مالیاتی برای تنظیم اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی:
ماده 155 قانون مالیات مستقیم تفاوت بین این دو را بیان میکند. بر اساس این ماده، سال مالیاتی به معنای سال شمسی است که از اول فروردین تا 29 اسفنددربر میگیرد. سال مالی اشخاص حقیقی به طور اجباری با سال مالیاتی اشتراک دارد که به آن ارجاع داده شده است. اما در همین ماده 155 آمده است .که بر اساس اساسنامه اشخاص حقوقی، سال مالی آنها ممکن است با سال مالیاتی یکسان نباشد.
به عنوان مثال، ممکن است یک مجموعه در ایران شعبه یک شرکت خارجی باشد و باید سال مالی خود را با توجه به آن شرکت تنظیم کند. در این حالت، سال مالی شرکت خارجی ممکن است با سال مالیاتی ایران همخوانی نداشته باشد.
در بعضی از شرکتها، سال مالی از ماههای دیگری آغاز و پایان مییابد و به این نوع شرکتها شرکتهای میانسالی گفته میشود. به همین دلیل، این شرکتها موظفند تا چهار ماه پس از پایان سال مالی، اظهارنامه خود را ارسال کنند که الزاماً نیازی به تیرماه نیست.اما در مورد اشخاص حقیقی، ماده 100 قانون مالیات مستقیم مهلت قانونی برای ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی را تا پایان خرداد ماه تعیین کرده است. چرا که سال مالی اشخاص حقیقی با سال مالیاتی یا شمسی یکسان است.
انواع اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1402 :
3 نوع اظهارنامه عملکرد وجود دارد که اولین آن را میتوان اظهارنامه اصلی دانست. به این معنی که اظهارنامهای است که در زمان مقرر تهیه و ارسال میشود.
اما نوع دیگری از اظهارنامه نیز وجود دارد که به آن اظهارنامه الحاقی یا جایگزین میگویند و در واقع آخرین اظهارنامه ارسال شده در زمان مقرر است.در این صورت، ممکن است بعد ازتهیه و ارسال اظهارنامه، بخواهیم برخی تغییرات را در آن اعمال کنیم. همچنین، نوع دیگری از اظهارنامه وجود دارد که به آن اظهارنامه اصلاحی یا اظهارنامه تجدیدنظری میگویند که ماده 226 قانون مالیاتهای مستقیم به آن اشاره میکند.تبصره همان ماده: "مودیان مالیاتی مجاز هستند در صورتی که در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان خود به طور غلطی اشتباهی رخ داده باشد، با ارائه مدارک لازم ظرف یک ماه از تاریخ انقضای مهلت ارسال اظهارنامه، این اشتباه را اصلاح کرده و اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان اصلاحی را بهترتیب ارائه دهند و در هر صورت، تاریخ تسلیم اظهارنامه مودی، تاریخ تسلیم اظهارنامه اولیه است."با این وجود، توصیه ما به مودیان مالیاتی این است که از ارسال اظهارنامه اصلاحی به سازمان خودداری کنند. زیرا در بخشنامه 20012319 مورخ 7/07/92، دو شرط مهم برای پذیرش این نوع اظهارنامه مد نظر قرار گرفته است. شرط اول تغییر در طبقهبندی حسابها در اظهارنامه و شرط دوم اشتباه در محاسبات اظهارنامه است.
در مورد اشتباه در طبقهبندی حسابها در اظهارنامه ، به عنوان مثال، ممکن است طبقهبندی داراییها را به طور اشتباه به دستههای ثابت یا جاری تقسیم کرده باشند، اما این موارد در واقع تبعات خاصی نخواهد داشت.
در مورد اشتباه در محاسبات اظهارنامه ، لازم به ذکر است که این مشکل مربوط به زمانی بود که اظهارنامه به صورت فیزیکی تکمیل میشد. اما در حال حاضر، امکان
ارسال اظهارنامه در صورت وجود اشتباه در محاسبات وجود ندارد و باید این اشتباه را برطرف کرد. بنابراین، این مسئله خود به خود دیگر مشکلی ندارد.
در پایان آموزش دوره اظهارنامه مالیاتی که بخشی از آن در همین خصوص است به کاربران گرامی توصیه میشود.
اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره سال1402 :
بسیاری از افراد حقیقی و حقوقی این سؤال را مطرح میکنند که در صورت اجاره دادن یک ملک، آیا باید اظهارنامه مالیاتی مربوطه را تهیه و ارسال کنند یا خیر؟
پاسخ این سؤال در بیشتر موارد بله است، به این معنی که باید اظهارنامه را تهیه و ارسال کنند.با این حال، یک استثناء در این رابطه وجود دارد که در تبصره 11 ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم ذکر شده است. طبق این تبصره، اگر یک شخص حقیقی در تهران یک ملک مسکونی به مساحت حداکثر 150 مترمربع داشته باشد، از معافیت مالیاتی برخوردار خواهد بود و نیازی به تهیه و ارسال اظهارنامه نخواهد داشت در شهرهای دیگر نیز این مسئله برای مساحت حداکثر 200 مترمربع صدق میکند. اما در سایر موارد، باید اظهارنامه مالیاتی را تهیه و ارسال کرد. به عنوان مثال، فرض کنید یک فرد یک ملک تجاری یا اداری دارد و درآمدی از اجاره آن دریافت میکند، در این صورت، او موظف است اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره راتهیه و ارسال کند. مهلت ارسال این اظهارنامه تا پایان ماه تیر است.برای تنظیم این اظهارنامه دوره آموزش مالیات بر اجاره توصیه میگردد.
تنظیم اظهارنامه مالیاتی 1402 شرکتهای بدون فعالیت :
شرکتهایی که در سال1401 تأسیس و بدون داشتن فعالیت،هستند لازم نیست اظهارنامه مالیاتی تهیه و ارسال کنند با این حال، تجربیات نشان میدهد که در این حالت بهتر است یک اظهارنامه مالیاتی با مقدار صفر به سازمان ارسال شود.در تهیه این نوع اظهارنامه، باید اطلاعات هویتی شرکت را درج کنیم، صورت سود و زیان را به صفر قرار دهیم و ترازنامه را مطابق وضعیت فعلی شرکت اعلام کنیم. زیرا در واقعیت، ترازنامه هیچگاه صفر نمیشود، زیرا در زمان تأسیس شرکت حتماً یک مبلغ کمی را به عنوان سرمایه اعلام کردهایم.بنابراین، اگر موجودی حساب بانکی یا سرمایه داریم، باید آن را در اظهارنامه درج کنیم. اما به این اظهارنامه که صورت سود و زیان آن صفر است، به اصطلاح "اظهارنامه صفر" میگویند. در این حالت، علاوه بر تهیه و ارسال اظهارنامه صفر، پیشنهاد میشود یک نامه عدم فعالیت نیز ارسال کنید. ارسال نامه عدم فعالیت توجیهی رسمی برای شرکتهاست و به آنها کمک میکند تا به موضوع خاموشی فعالیتشان اطلاع دهند
آموزش مفهوم درصد فعالیت در اظهارنامه مالیاتی1402:
درباره موضوع درصد فعالیت در اظهارنامه مالیاتی باید به یک مسئله به نام "اینتاکد" اشاره کنیم که بر اساس آن، هر شخص مکلف است فعالیتهای خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام کند. به عنوان مثال، شخصی ممکن است فقط فروشنده تجهیزات پزشکی باشد. در این حالت، صددرصد فعالیت وی مرتبط با تجهیزات پزشکی است.اما گاهی اوقات امکان دارد که این شخص فعالیتهای دیگری نیز داشته باشد که باید درصد این فعالیتها از یکدیگر تفکیک شود. اکنون سؤال این است که این درصدها در اظهارنامه چه کاربردی دارند؟ در پاسخ باید گفت که زمانی که سازمان امور مالیاتی به دنبال محاسبه میزان مالیات شخص مورد نظر با استفاده از ضرایب مالیاتی است، به این فعالیتها توجه میکند.
آموزش نکات مهم در تهیه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی سال 1402:
مورد اول: طبق تبصره 2 ماده 210 قانون مالیاتهای مستقیم، هر آنچه مودیان در اظهارنامه خود اعلام میکنند، به عنوان قطعی در نظر گرفته میشود. متأسفانه گاهی اوقات مشاهده میشود که مودیان برای تهیه و ارسال اظهارنامه به سازمان مالیاتی، به کافینتها مراجعه کرده و اشتباهاتی رخ میدهد یا به طور خودجوش یک صفر اضافه میکنند، به عنوان مثال در بخش فروش. بنابراین، بسیار باید دقت کرد و با دقت در تهیه و ارسال اظهارنامه عمل کرد.مورد دوم: بر اساس ماده 137 قانون مالیاتهای مستقیم، اشخاص حقیقی میتوانند هزینههای درمانی خود، همسر، فرزندان و افراد تحت تکفل خود را در اظهارنامه خود درج کنند. این مبالغ از میزان سود آنها کسر میشود. پیشنهاد ما برای این کار این است که اشخاص حقیقی اسناد و مدارک هزینههای درمانی درمانی را از واحدهای حسابداری مراکز درمانی دریافت و در اظهارنامه خود ذکر کنند.در پایان به کاربران گرامی دوره آموزش اظهارنامه مالیاتی پیشنهاد میگردد. با یکبار هزینه از بروزرسانی متعدد و رایگان این دوره در هرسال بهره مند شوید. جهت آشنایی با نحوه تدریس استاد این دوره نمونه هایی از آموزش ارائه میگردد:
نمونه تنظیم اظهارنامه مالیاتی
عالی و کامل بود. اساتید دیگه ای که در این زمینه فعالیت میکنند برای مباحثی که در این بخش آموزش داده شده حداقل 5 میلیون دریافت میکنند.ممنونم از سایت حسابداران برتر که با کمترین مبلغ بهترین کیفیت رو ارائه میده.
عالی
خیلی خوب و کامل توضیح میدن عالی
عالی بود ممنون
عالی
عالی ، روان ، بروز
عالی متشکرم
عالی وکاربردی سپاس ازشما
ممنونم از توضیحات و نکات که واقعا مورد نیاز بود خیلی خوب بودن
دوره ای جامع .مخصوصا قسمت توضیحات ،موارد مشمول و معاف
عالی و کاربردی
خیلی خوب بود
خوب وعالی
با تشکر از اموزش بینظیر استاد گرامی.واقعا کاربردی و جامعه این اموزش.سپاس
خیلی خوب بود ، خسته نباشید
ممنون از بابت آموزش.
عالی بود
دوره بسیار عالی ؛ جامع و کامل به همراه بیان خوب و شیوای استاد ارجمند . تشکر از حسابداران برتر و استاد گرامی
عالی
عالی
اطلاعات کلیدی بیان شد.
خوب بود
عالی
عالی
بسیاربسیار عالی ،سپاس از زحمات شما
دوره جامع و عالی ممنون
خیلی دوره جامع و کاملی بود ممنونم از استاد و مجموعه حسابداران برتر .
این دوره بسیار عالی بود از زحمات استاد موسوی و مجموعه حسابداران برتر کمال تشکر را دارم
این دوره خیلی خیلی عالی بود و ارسال اظهارنامه با پروژه های مختلف صورت گرفت ممنون از زحمات استاد موسوی و تدریس خوب ایشان و حسابداران برتر
خسته نباشید به کارکنان حسابداران برتر بخصوص بچه های انفورماتیک