آموزش 0 تا100 سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی 100%عملی وکاربردی
آموزش 0 تا100 سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی 100%عملی وکاربردی
سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی ،مبحثی مهم در سیستم مالیاتی است که همه شرکتها و موسسات موظف به اجرای آن هستند.
این قانون، تحول بزرگی است که تا بحال در سازمان امور مالیاتی بی سابقه بوده است.
عدم آگاهی از این قانون و یا عدم اجرای آن برای بنگاه اقتصادی یا صاحبان کسب و کار خسارات سنگینی را در پی خواهد داشت.
از این رو تمامی اشخاصی که با سازمان مالیاتی در ارتباط هستند لازم است تا نسبت به قانون سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی اشراف داشته باشند.
دوره آموزش آنلاین سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی در همین راستا تولید و منتشر شده است و کاربران پس از طی این دوره براحتی امور مالیاتی مرتبط را یاد گرفته و پیش می برند.
در این دوره از مطالب کاربردی استفاده شده و بصورت کاملا عملی از 0 تا 100 سامانه مودیان مالیاتی تدریس شده است.
کاربران دوره در اسرع وقت به قانون سامانه مودیان اشراف یافته و شروع به ارسال صورتحساب مینمایند. این دوره نیاز به دانش حسابداری و مالیاتی ندارد ،
آموزش به زبان ساده و روان انجام شده و به دور از هرگونه مطلب تئوری در کمترین زمان ممکن به کاربر کمک مینماید تا به این قانون و نحوه استفاده از آن اشراف یابد.
این دوره توسط استاد بهروزی از مشاوران مالی و مالیاتی با تجربه و مدرس باسابقه در این حوزه ،تدریس شده است.و این ویژگی تلفیق تجربه وعلم را به کاربر دوره هدیه مینماید.
یکی از ویژگیهای مهم در این دوره این است که بصورت عملی و با استفاده از نرم افزار واسط حسابداران برتر ،صورتحسابها بصورت واقعی و هنگام آموزش به سامانه مودیان مالیاتی ارسال میشود ،تا کاربر بصورت کاربردی با این موضوع آشنا شده و تسلط یابد.
دوره آموزش سامانه مودیان مالیاتی ،ضمن کمک به شرکتها و موسسات ،سبب بروزرسانی رزومه حسابداران،مدیران مالی و افزایش درآمد ایشان میگردد.
محتوای این دوره:
✔ معرفی سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی
✔ اشخاص مشمول و معاف در سامانه مودیان
✔ شناسه یکتا و نحوه دریافت آن و ثبت آن
✔ معرفی شرکتهای معتمد و نحوه عملکرد
✔ تعریف کلیدهای سه گانه و CSR
✔ آموزش دریافت مهر سازمانی و توکن
✔ آموزش دریافت صورتحسابهای شمس
✔ جرائم و مزایای سامانه مودیان مالیاتی
✔ نحوه دریافت شناسه کالا و خدمات
✔ آموزش عملی ارسال صورتحساب با نرم افزار
✔ پاسخ به سوالات و نکات سامانه مودیان
مخاطبان دوره:
-حسابداران و شاغلین امور مالی
-مدیران و روسای حسابداری
-مدیران شرکتهای حقوقی
-اشخاص حقیقی صاحب کسب و کار
-کارکنان و ممیزان سازمان امور مالیاتی
- علاقمندان و کلیه اشخاصی که به نحوی با سازمان امور مالیاتی ارتباط دارند.
سوالات متداول دوره سامانه مودیان مالیاتی:
چرا دوره آموزش سامانه مودیان را تهیه و سپری کنیم؟
طرح جامع مالیاتی، یکی از تغییرات بزرگ در سیستم و نظام مالیاتی کشور است که سازمان امور مالیاتی سالها بدنبال این تحول بوده و سامانه مودیان یکی از خروجی های اساسی آن میباشد،و لازم است همه مودیان از آن آگاهی داشته باشند.
مدرس دوره تا چه حد به سیستم مالیاتی اشراف دارند؟
آموزش این دوره توسط استاد بهروزی با بیش از 20سال سابقه حرفه ای و از اساتید دانشگاه تدریس شده است.
آیا آموزش برای افراد غیر مالی هم قابل استفاده هست؟
بله.آموزش بگونه ای ارائه شده که نیازی به دانش حسابداری ندارد.
مزایای این دوره در مقایسه با دوره های مشابه در سایت های دیگر چیست؟
دوره های استاد بهروزی دارای 3ویژگی میباشد که نحوه آموزش ایشان را نسبت به سایر اساتید متمایز میسازد.این ویژگیها شامل:1-ساده و روان بودن2-پرهیز از هرگونه مطالب تئوری و مازاد3-آموزش باکیفیت در کمترین زمان ممکن
آیا دوره کاربردی و عملی ضبط شده است؟
بله.آموزش کاملا عملی است بطوری که در قسمت پایانی آموزش ،بصورت واقعی به سامانه مودیان مالیاتی متصل و ارسال و عملکرد بصورت واقعی نشان داده میشود.
آیا آموزش آنلاین سامانه مودیان مالیاتی در حد کلاس حضوری هست؟
حسابداران برتر از سال 89 تا سال99 کلاسهای آموزش حضوری برگزار نموده است ولی با توجه به پیشرفت تکنولوژی، از سال99 تاکنون اقدام به ضبط دوره ها و انتشار آن نموده و با توجه به بازخوردها ،و نتایج رضایت بخش این روش ،مصمم تر از گذشته برای آموزش های خود روش آنلاین را انتخاب نموده است.در اینجا به چند مزیت روش آموزش آنلاین نسبت به کلاس حضوری اشاره مینماییم:1. شروع آموزش به محض ثبت نام 2.تکرار پذیری آموزش بصورت نامحدود3.آموزش در هر
مکان و هر زمان بدون محدویت4.عدم اتلاف وقت و هزینه بابت ایاب و ذهاب و......
آیا با تغییراتی که سامانه مودیان ایجاد میشود،این دوره آپدیت میشود؟
بله تمام دوره های اموزشی حسابداران برتر،پس از هر تغییری ،بروزرسانی شده و کاربران در طول اشتراک بصورت رایگان از آن بهره مند میشنوند.
هزینه این دوره چقدر است ؟
با توجه به ایجاد روش اشتراکی ،هر کاربر با خرید اشتراک بمدت لازم از این آموزش و استفاده از 40 دوره آموزشی دیگر بهره مند خواهد شد.سعی شده ،نحوه خرید اشتراک بگونه ای باشد که همگان بتوانند از آن استفاده نمایند.
سوالات این دوره آموزشی چگونه پاسخ داده میشود؟
کاربران این آموزش و سایر دوره های آموزشی امکان پرسش در سایت و شبکه های اجتماعی حسابداران برتر را خواهند داشت.و پاسخ ایشان در اسرع وقت ارائه میشود.
آیا میتوان این دوره را دانلود کرد؟
با هدف استفاده کاربر از بروزرسانی و ارتقاء هر دوره آموزشی ،امکان دانلود وجود ندارد،ضمنا با هماهنگیهای انجام شده با اپراتورها، اینترنت استفاده شده بابت دوره های آموزشی حسابداران برتر نیم بهاءمحاسبه میشود.
در زیر مطالبی مرتبط جهت آگاهی کاربران عزیز تقدیم میگردد:
معرفی سامانه مودیان مالیاتی:
یک سامانه آنلاین با آدرس tp.tax.gov.ir است که به مودیان مالیاتی امکان ورود و ثبتنام را میدهد. این سامانه تحت نظارت سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد شده است.
هدف اصلی آن، جلوگیری از فرار مالیاتی و سهولت در رسیدگی به موارد ممیزی مالیاتی است. به مودیان مالیاتی اجازه داده میشود تا صورتحسابهای الکترونیکی خود را از طریق این سامانه ارسال کنند.
قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان از مودیان مالیاتی میطلبد که در سامانه مودیان ثبتنام کنند و شناسه حافظه مالیاتی خود را دریافت کنند. هر مودی مالیاتی در این سامانه یک کارپوشه دارد که به عنوان ارتباطش با سازمان امور مالیاتی عمل میکند.
مودیان باید صورتحسابهای الکترونیکی خود را طبق فراخوانهای مقرر ارسال کنند. عدم ثبتنام در سامانه مودیان یا عدم استفاده از پایانه فروشگاهی منجر به جریمههای مالی خواهد شد.
این قانون همچنین اصطلاحات جدیدی مثل سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی را معرفی کرده است که به تسهیل تسویه مالیاتی و کنترل فرار مالیاتی کمک میکنند.
آموزش نکات مهم در سامانه مودیان :
آموزش اهداف سامانه مودیان مالیاتی:
قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان دارای اهداف و کارکردهای چندگانه است که بهبود نظام مالیاتی و اقتصادی کشور را تعیین مینماید:
شفافیت مالیاتی: این قانون به تدریجی کردن فعالیتهای اقتصادی و تجاری و ایجاد زیرساخت مالیات ستایی هوشمند اهمیت میدهد. این شفافیت در کنترل جریانهای مالی و جلوگیری از فرار مالیاتی کمک میکند.
تحقق دولت الکترونیک و اقتصاد مقاومتی: این قانون به تحقق اهداف دولت الکترونیک و اقتصاد مقاومتی از طریق تسهیل و روانسازی فعالیتهای کسب و کار با استفاده از فناوری کمک میکند.
عدالت مالیاتی: ایجاد عدالت نسبی مالیاتی با شناسایی صحیح درآمدهای مشمول مالیات، کاهش پولشویی و کمک به کاهش فرار مالیاتی را ایجاد میکند.
مدیریت جریان مالی: با رصد و نظارت بر جریان مالی در نظام مالیاتی کشور، امکان مدیریت بهتر این جریانها و تعیین میزان مالیات بهینه وجود دارد.
توسعه نظارت و کنترل: این قانون با افزایش نظارت و کنترل بر اقتصاد و مالیات، تقویت ابعاد نظارتی و کنترلی در نظام مالیاتی را بهبود میبخشد.
رشد بخش خصوصی: با تسهیل تعاملات مودیان با سازمان امور مالیاتی، فضای کسب و کار و بخش خصوصی بهبود مییابد.
افزایش شفافیت و کاهش قاچاق کالا: این قانون با افزایش شفافیت مبادلات اقتصادی و کاهش قاچاق کالا به اهداف دولت الکترونیکی نیز خدمت میکند.
اطلاعات در پایانه مالیاتی: اطلاعات موجود در پایانه مبنای مالیات بر ارزش افزوده را به شکل شفاف و بدون دخالت انسان به نظام ثبت میکند.
جمعآوری و پردازش اطلاعات: سیستم جامع جمعآوری و پردازش اطلاعات از مبدا تولید تا مصرف، تشخیص مالیات و کنترل را تقویت میکند.
رصد نظام اقتصادی: با رصد نظام اقتصادی و مالی کشور، اصلاحات در آن را تسهیل و بهبود میبخشد.
مهمترین هدف اجرای این قانون، رصد نظام اقتصادی و مالی کشور است. اجرای صحیح این قانون منجر به افزایش شفافیت در بخشهای مختلف اقتصادی،
جلوگیری از فرار مالیاتی و رضایتمندی فعالان اقتصادی میشود.
از نتایج مورد انتظار اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان میتوان به ایجاد تعامل بین سازمانهای دولتی براساس الگوی مشخص، تشکیل پایگاههای اطلاعاتی آماری در حوزه تامین و توزیع کالا و خدمات، تسهیل و روانسازی کسب و کارها با استفاده از فناوری، شناسایی صحیح درآمدهای مشمول مالیات، مبارزه با پولشویی و کاهش فرار مالیاتی و افزایش رضایتمندی فعالان اقتصادی از طریق بهبود و ارائه خدمات به مودیان و تسهیل تعامل آنها با سازمان اشاره کرد.
با اجرای قانون پایانه های فروشگاهی، اهداف اقتصاد مقاومتی مانند افزایش کارایی نظام اقتصادی، بازنگری مقررات و رویهها با رویکرد شفافسازی، ارتقاء مقاومت در برابر تحریمها و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی نیز میتوانند محقق شوند.
آموزش نکات مهم در خصوص اشخاص مشمول سامانه مودیان مالیاتی:
افرادی که باید به سامانه مودیان مالیاتی ثبتنام کنند، در قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان تعریف شدهاند. این تعریف در متن بند ج ماده 1 این قانون به شرح زیر آمده است:
"تمامی صاحبان مشاغل (صنفی و غیر صنفی) و اشخاص حقوقی مشمول فصلهای 4 و 5 باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 12/03/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، تحت این قانون قرار دارند.
در این قانون هرگاه از واژه مودی استفاده شود، مقصود اشخاص مشمول است؛ مگر در موارد خاصی خلاف آن تصریح شده باشد."به زبان سادهتر، افراد مشمول ثبت نام در سامانه مودیان دو دسته شامل میشوند:
مشاغل و شرکتها. مشاغل شامل افرادی است که کسب و کار خود را به نام خودشان انجام میدهند و به عبارت دیگر شرکت یا مؤسسهای را ثبت نکردهاند.
شرکتها شامل اشخاص حقوقی هستند که شرکت یا مؤسسهای را ثبت کرده و کد اقتصادی یا شناسه ملی دریافت کردهاند. به این ترتیب، همه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول قانون سامانه مودیان میشوند.
آموزش اصطلاحات رایج در سامانه مودیان مالیاتی
حافظه مالیاتی: به نرمافزار یا سختافزاری اشاره دارد که ویژگیهای زیر را داراست: نوع حافظه الکترونیکی، ثبت و نگهداری اطلاعات صورتحساب، انتقال اطلاعات به سامانه مودیان، نظارت توسط سازمان امور مالیاتی،و شماره شناسه یکتای خود.
شماره منحصر بفرد مالیاتی: این شماره ۲۲ کاراکتری شامل شناسه حافظه مالیاتی، تاریخ صورتحساب، سریال صورتحساب و رقم کنترلی است.
شناسه یکتا: شناسه ای منحصر به فرد است که به هر حافظه مالیاتی در سطح کشور اختصاص داده میشود.
صورتحساب الکترونیکی: به معنای یک فاکتور با شماره منحصر به فرد است که اطلاعات مرتبط با معاملهها در آن ثبت میشود.
شرکتهای معتمد سامانه مودیان: اشخاص حقوقی تایید شده توسط سازمان امور مالیاتی هستند که وظایفی از قبیل صدور صورتحساب الکترونیکی، ثبت معاملات در سامانه مودیان، ارائه مشاورههای فنی و دریافت استعلام را به مودیان مالیاتی ارائه میدهند.
این شرکتها به سه نوع تقسیم میشوند: نوع اول که وظیفه راهاندازی پایانههای فروشگاهی و حافظه مالیاتی و آموزش استفاده از آنها را بر عهده دارند، نوع دوم که آموزش حقوق و تکالیف مودیان، مقررات صدور صورتحساب الکترونیکی و احراز تسلط آنهادر این زمینه را انجام میدهند، و نوع سوم که وظایف مالیاتی محدودتری از قبیل تهیه صورتهای مالی، حسابرسی مالی و مشاوره فنی را ارائه میکنند.
آموزش نحوه استفاده از سامانه مودیان مالیاتی
1. ثبتنام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده:
ابتدا در سامانه مالیاتی ثبتنام کرده و پرونده مالیاتی خودتان را تشکیل دهید. این مرحله اغلب قبلاً انجام شده است تا بتوانید مالیات عملکرد سالانه شرکت خودتان را پرداخت کنید.
2. دریافت گواهی امضای الکترونیک:
در سایت www.gica.ir وارد شده و گواهی امضای الکترونیک را درخواست کنید. سپس احراز هویت و مراحل ثبت نام را انجام دهید. سپس با استفاده از توکن امضای الکترونیک که مشابه یک فلش مموری است، کلید عمومی سامانه مودیان را استخراج کنید.
3. دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی:
با استفاده از کلید عمومی سامانه مودیان که از توکن امضای الکترونیک به دست آوردید، شناسه یکتای حافظه مالیاتی خودتان را در سایت www.my.tax.gov.ir در کارپوشه مودیان ایجاد شده در سامانه ملی خدمات مالیاتی دریافت کنید.
4. ثبت نام توکن سامانه مودیان:
با شناسه یکتای حافظه مالیاتی، به دفتر پیشخوان دولت در نزدیکی خود مراجعه کنید و توکن سامانه مودیان را دریافت کنید.
5. دریافت شناسه کالا و خدمات:
شناسه کالا و خدمات به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم میشود. شما میتوانید با ورود به سایت www.stuffid.tax.gov.ir شناسه عمومی کالا و خدمات را دریافت کنید. اگر نیاز به شناسه خصوصی دارید، مراحل مشابه را طی کنید.
آموزش نکات مهم در مورد صورتحساب های الکترونیکی:
صورتحساب الکترونیکی به معنای یک سند مالیاتی با شماره منحصر به فرد است که اطلاعات مرتبط با معاملهها و فعالیتهای مالی فروشنده (مودی) در آن ثبت میشود. این اطلاعات به حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره میشود.
ویژگیها و جزئیات صورتحساب الکترونیکی بسته به نوع کسب و کار، توسط سازمان مالیاتی مشخص و اعلام میشود. در صورت استفاده از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی به عنوان پایانه فروشگاهی، رسید یا گزارش الکترونیکی پرداخت خرید در واقع به عنوان صورتحساب الکترونیکی شناخته میشود.
صورتحساب الکترونیکی به چند نوع تقسیم میشود:
- صورتحساب فروش
- صورتحساب خرید
- صورتحساب اصلاحی
- صورتحساب ابطالی
- صورتحساب برگشت از فروش
- صورتحساب صادرات
- صورتحساب خرید از شخص خارجی بدون اظهارنامه گمرکی
- صورتحساب مصرف شخصی (فروش به خود)
- صورتحساب فروش به مسافر خارجی جهت بازگشت مالیات بر ارزش افزوده
- صورتحساب قرارداد یا مبایعهنامه
پرداختهای مختلف برای صورتحساب عبارتند از:
- پرداخت نقدی
- پرداخت اعتباری
- پرداخت نقدی یا با کارت بانکی
- پرداخت تهاتر
- پرداخت تسهیلات
- دریافت اوراق بهادار (مانند اسناد خزانه و غیره)
انواع مختلف صورتحسابهای الکترونیکی با الگوها و فرمتهای متنوعی بر اساس نوع کسبوکار تعریف میشوند. این انواع شامل:
1. انواع صورتحساب نوع اول
2. انواع صورتحساب نوع دوم
3. انواع صورتحساب نوع سوم
هر یک از این نوعهای صورتحساب دارای مجموعهای از الگوها هستند که برای نمایش اقلام مالی متناسب با نوع تعریف شدهاند. الگوهای صورتحساب نوع اول شامل:
1. الگوی فروش
2. الگوی فروش ارزی
3. الگوی صورتحساب طلا، جواهر و پلاتین
4. الگوی قرارداد پیمانکاری
5. الگوی قبوض خدماتی
6. الگوی بلیت هواپیما
7. الگوی صادرات
الگوهای صورتحساب نوع دوم شامل:
1. الگوی فروش کالا و خدمات
2. الگوی صورتحساب طلا، جواهر و پلاتین (مخصوص فروشندگان طلا)
3. الگوی صورتحساب الکترونیکی نوع سوم: این نوع به عنوان گزارش الکترونیکی دستگاههای کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیکی با شماره منحصر به فرد مالیاتی استفاده میشود.
برای صدور صورتحساب الکترونیکی باید در مرحلههای زیر عمل کنید:
1. عضویت در سامانه مودیان
2. ثبت و استفاده از پایانه فروشگاهی
3. استفاده از حافظه مالیاتی
پس از عضویت در سامانه مودیان و تعیین تاریخ اعلامی توسط سازمان امور مالیاتی کشور، میتوانید صورتحسابهای الکترونیکی خود را صادر کنید.
برای اطمینان از صحت صورتحساب الکترونیکی، میتوانید از کد منحصر به فرد موجود بر روی صورتحساب استفاده کنید و همچنین با استفاده از سامانه کد ضدجعل، صحت آن را تأیید کنید.
بعد از صدور، صورتحساب الکترونیکی در کارپوشه فروشنده و در صورتی که خریدار نیز عضو سامانه باشد، در کارپوشه او نیز ذخیره میشود.
مجموع صورتحسابهای الکترونیکی صادره توسط مودی در هر دوره مالیاتی نمیتواند بیشتر از سه برابر فروش اظهار شده در دوره مشابه سال قبل باشد، که مالیات آن به سازمان مالیاتی پرداخت شده یا ترتیب پرداخت آن مشخص شده است.
برای واحدهای جدیدالتأسیس یا واحدهایی که سابقه مالیاتی ندارند، حداکثر میزان مجاز فروش سه برابر معافیت سالیانه موضوع ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم است.
افزایش حد مجاز فروش امکانپذیر است، اما باید مالیات بر ارزش افزوده مرتبطه را پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیاتی را تعیین کنید یا تضامین کافی را ارائه دهید.
در صورت بروز حادثه یا نقص فنی در سامانه مودیان، تا پایان روز اداری بعد اعلام کرده و از صورتحساب شمس با شناسه تخصیص یافته جهت صدور صورتحساب استفاده می کنیم.
آموزش نحوه ارسال صورتحساب به سامانه مودیان:
1. ارسال مستقیم توسط مؤدی (از طریق نرم افزار حسابداری):
این روش به شما اجازه میدهد تا از طریق نرم افزار حسابداری خود، تمامی صورتحسابهای الکترونیکی را به سامانه مودیان ارسال کنید.چنانچه نرم افزار حسابداری قادر به اتصال به سامانه مودیان نباشد و یا به هر دلیلی ،نخواهید از نرم افزار
حسابداری برای ارسال صورتحساب استفاده نمایید،نرم افزار واسط حسابداران برتر توصیه میشود.
2. ارسال توسط شرکتهای معتمد:
شما میتوانید از خدمات شرکتهای معتمد سامانه مودیان استفاده کنید تا به نمایندگی از شما صورتحسابها را ارسال کنند.البته در صورت استفاده از نرم افزار واسط حسابداران برتر نیاز به شرکتهای معتمد نیست.
3. ارسال توسط سامانههای دولتی:
از طریق سامانههای دولتی نیز میتوانید صورتحسابها را ارسال کنید.
آموزش نکات مهم در مورد درگاه پرداخت و پایانه های فروشگاهی:
مودی میتواند برای فعالیت شغلی خود از چند درگاه پرداخت الکترونیکی استفاده کند و این امکان به افراد مشمول مواد قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اعطا شده است. همچنین، امکان اتصال چند درگاه پرداخت الکترونیکی یا دستگاه کارتخوان بانکی به یک حساب نیز وجود دارد.
اشخاص مشمول میتوانند تعدادی حساب بانکی برای یک فعالیت شغلی خود ثبت کنند. این حسابها باید در سامانه مودیان ثبت گردند و بانک مرکزی نیز تعداد و میزان تراکنشهای حسابهای بانکی را رصد میکند.
اگر مودی حسابها یا دستگاههای کارتخوان یا درگاههای پرداخت الکترونیکی جدیدی را برای فعالیت خود استفاده کند، باید به سازمان مالیاتی اعلام کند. در صورتی که این اعلام به درستی انجام نشود، شخص ممکن است با مسائل قانونی مواجه شود.
اگر مودی حساب بانکی را برای فعالیت خود استفاده کرده ولی این اطلاعات را به سازمان امور مالیاتی اعلام نکرده باشد، بانک مرکزی تراکنشهای حساب بانکی را رصد میکند. اگر تخلفی مشاهده شود، ممکن است مجازاتهای قانونی اعمال شود و اشخاص مشمول ممکن است از مزایا و امتیازات قانونی محروم شوند. همچنین، تمامی حسابهای بانکی مرتبط با فعالیت تجاری در سامانه مودیان باید ثبت گردند و اطلاعات آنها به سازمان امور مالیاتی ارسال میشود. در صورت عدم تطابق اطلاعات بانکی یا صورتحسابهای الکترونیکی با اطلاعات مودی، ممکن است به عنوان کتمان درآمد مورد نظر قرار گیرند و اشخاص مشمول نمیتوانند از مزایا قانونی استفاده کنند.
پایانه فروشگاهی به وسیلهای مثل رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (POS)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری اطلاق میشود که قابلیت اتصال به شبکههای پرداخت الکترونیکی کشور و سامانه مودیان را دارد و قادر به صدور صورتحساب الکترونیکی است.
پایانه پرداخت یا دستگاه کارتخوان بانکی (POS) در مکانهای فروش نصب میشود تا به جای پرداخت نقدی، معاملات به صورت الکترونیکی انجام شود. در این معاملات، مبلغ مورد معامله از حساب مشتری کسر شده و به حساب فروشنده واریز میشود.
سریال پایانه فروشگاهی،شماره شناسایی منحصر به فردی است که به هر پایانه فروشگاهی اختصاص داده میشود. این سریال توسط شرکتهای تامین کننده دارای مجوز از سازمان امور مالیاتی کشور تعیین میشود
چنانچه مودیان ،دستگاه کارتخوان داشته و هنوز پرونده مالیاتی برایشان تشکیل نشده باشد، در صورتی که پرونده مالیاتی را تشکیل ندهند، دستگاه کارتخوانشان غیرفعال خواهد شد. تمام اشخاص مشمول مانند اشخاص صنفی و غیرصنفی و کسانی که بهرهبردار هستند، موظفند که در سامانه مودیان ثبت نام کرده و از طریق آن صورتحسابهای خود را ارسال کنند.
اگر اطلاعات دستگاه کارتخوان با اطلاعات پرونده مالیاتی مودی تطابق نداشته باشد، مودی ملزم است مشخصات دستگاه کارتخوان خود را تغییر داده و آنها را با اطلاعات پرونده مالیاتی هماهنگ کند. این تغییرات باید مطابق مقررات ماده 10 و 11 قانون پایانه های فروشگاهی انجام شود. همچنین، تمامی حسابهای بانکی و دستگاهها و درگاههای پرداخت مودی باید در سامانه مودیان ثبت گردند.
امکان جابجایی دستگاه کارتخوان بین محلهای فعالیت وجود دارد. در این صورت، مودی میبایست مشخصات دستگاه کارتخوان را بر اساس پرونده مالیاتی محل استفاده از کارتخوان تغییر دهد.
در صورتی که مودی محل فعالیت خود را جابجا کند، باید مشخصات دستگاه کارتخوان را مطابق با پرونده مالیاتی محل جدید تغییر داده و هماهنگ کند.
برای دریافت دستگاه کارتخوان جدید، لازم است تناظری بین دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیک و پرونده مالیاتی وجود داشته باشد. افرادی که فعالیت جدیدی را شروع میکنند، باید ابتدا پرونده مالیاتی تشکیل داده و کد رهگیری سامانه ثبت نام الکترونیک را از سازمان امور مالیاتی دریافت کنند. سپس بانک پس از اعمال بررسیهای لازم و صحتسنجی، دستگاه کارتخوان جدید را به آنها اختصاص خواهد داد.
در مشارکتهای مدنی از جمله مشارکتهای قهری و اختیاری، وظیفه مودیان این است که یک نماینده برای واحد شغلی خود انتخاب کنند. در صورت عدم انتخاب نماینده، سازمان مختار است دسترسی به سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی را برای واحد مربوطه قطع نماید.
یک دستگاه کارتخوان فقط میتواند برای یک محل فعالیت استفاده شود و امکان استفاده چندگانه از یک دستگاه کارتخوان برای چند محل فعالیت وجود ندارد.
آموزش مزایای ثبت نام در سامانه مودیان و انجام تکالیف قانونی:
- عدم مراجعه ماموران مالیاتی به محل فعالیت برای بررسی
- پاداش همکاری برای صاحبان مشاغلی که از پایانه فروشگاهی استفاده کردهاند
- جوایز و مزایای مشتریان
- اظهارنامه مالیاتی سادهتر و تسلیمی بدون رسیدگی
- امکان ایجاد اظهارنامه مالیاتی توسط سامانه مودیان
- تخفیف و بخشش جرایم مالیاتی
آموزش نکات مهم در مورد جرائم قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی
سازمان امور مالیاتی با هدف اجرای قانون سامانه مودیان، جرائم جدی را برای افرادی که این قانون را رعایت نمیکنند، تعیین کرده است.
در صورتی که مؤدی به هر یک از اقدامات زیر پرداخت نکند، مشمول جریمهای معادل 10% فروش یا بیست میلیون ریال (هر کدام که بیشتر باشد) میشود و از مزایای مالیاتی مستقیم در همان سال مالی جلوگیری خواهد کرد.
1. عدم عضویت در سامانه مودیان
2. عدم استفاده از پایانه فروشگاهی
3. عدم استفاده از حافظه مالیاتی
4. استفاده از حافظه مالیاتی دیگران به نفع خود
5. استفاده از حافظه مالیاتی خود برای دیگران
6. عدم اعلام شمارهحسابهای بانکی واحد اقتصادی برای گردش مالی
7. عدم صدور صورتحساب الکترونیکی
8. عدم تحویل صورتحساب چاپی به خریدار یا مخدوش کردن صورتحساب
9. اعلام نکردن عدم امکان صدور صورتحساب الکترونیکی به دلیل بروز حادثه یا نقص فنی
10. عدم اعلام تعطیلی دائم یا موقت
همچنین، اقدامات دیگری نیز میتوانند جرائمی را به همراه داشته باشند. به عنوان مثال، در صورت عدم تحویل صورتحساب چاپی به خریدار یا تغییر آن، مؤدی باید جریمهای برابر با دو درصد فروش انجام شده از این طریق یا بیست میلیون ریال (هر کدام که بیشتر باشد) را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند.
ارقام مذکور در این قانون با توجه به تورم سالیانه تجدید نظر و اعلام میشود. همچنین، این قانون صراحتاً اعلام کرده است که سازمان امور مالیاتی نمیتواند 50% از این جرائم را بخشودگی کند، که نشان از جدیت اجرای این جرائم دارد.
آموزش نحوه اعمال جرایم و تخلفات مرتبط با قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان :
- اعلام جرایم نقدی (پرداخت جریمه نقدی)
- محرومیت از مزایای مالیاتی مانند معافیتهای مالیاتی با نرخ صفر و تخفیفهای مالیات مستقیم
- لغو مجوز فعالیت واحد متخلف
- مسدود شدن درگاهها و پایانههای پرداخت واحد متخلف
آموزش سایر نکات سامانه مودیان مالیاتی:
اگر کسب و کار تعطیل یا انحلال موقت یا دائم شود، افراد مشمول موظف هستند تا در مدت ده روز از توقف بهرهبرداری، از طریق سامانه مودیان در کارپوشه خود به سازمان یا شرکت معتمد ارائهدهنده خدمات مالیاتی خبر دهند.
اگر شغل یا محل فعالیت تغییر کند، مالکیت یا اجاره واحد کسب و کار تغییر کند، افراد مشمول موظف هستند تا در مدت ده روز از تغییرات انجامشده، از طریق سامانه مودیان در کارپوشه خود به سازمان یا شرکت معتمد ارائهدهنده خدمات مالیاتی اعلام کنند.
سوالات متداول سامانه مودیان مالیاتی:
آیا میتوان خرید را ازکسی که عضو سامانه مودیان مالیاتی نیست انجام داد؟
اگر از واحدی که عضو سامانه مودیان نیست خرید کنید، مشمول جریمه نخواهید شد، اما اعتبار مالیاتی به شما تعلق نخواهد گرفت.
آیا میشود صورتحسابهای الکترونیکی را به طور کلی و به صورت یکجا ارسال کرد؟
بله. میتوان صورتحسابهای الکترونیکی را به شکل بستههای حاوی حداکثر ۱۰۰ تا یکجا ارسال کرد.
آیا برای صدور صورتحساب الکترونیکی، لازم است که شماره اقتصادی خریدار درج شود؟
اگر خریدار یک کسبوکار یا شرکت باشد، بله، باید شماره اقتصادی خریدار در صورتحساب الکترونیکی ذکر شود. اما اگر خریدار افرادی مثل مصرفکنندههای نهایی باشند، نیازی به درج شماره اقتصادی خریدار در صورتحساب الکترونیکی نیست. انتخاب نوع صورتحساب متناسب با نوع خریدار انجام میشود.
آیا میشود صورتحسابهای الکترونیکی را پس از ارسال ویرایش کرد؟
خیر. پس از ارسال صورتحساب الکترونیکی، امکان ویرایش آن وجود ندارد. اگر نیاز به تغییرات یا اصلاحات باشد، باید صورتحساب اصلاحی یا ابطالی صادر کنید. جزئیات بیشتر در دستورالعملهای مرتبط قابل دریافت است.
آیا میتوان صورتحسابهای الکترونیکی را تایید یا رد کرد؟
بله. اگر خریدار عضو سامانه مودیان باشد و نه مصرفکننده نهایی باشد، میتوانید صورتحسابهای الکترونیکی را تایید یا رد کنید. این امکان در کارپوشه خریدار در سامانه مودیان به صورت خودکار و برای مدت حداکثر ۳۰ روز از زمان درج صورتحساب وجود دارد. اگر خریدار در مدت مقرر واکنش نشان ندهد، صورتحساب به صورت سیستمی تایید میشود.
آیا میشود صورتحسابها را به صورت کلی و گروهی تایید یا رد کرد؟
بله. با انتخاب یک یا چند صورتحساب الکترونیکی در کارپوشه، میتوانید به صورت گروهی و کلی آنها را تایید یا رد کنید.
آیا میتوان صورتحسابهای الکترونیکی اصلاحی یا ابطالی را اصلاح کرد؟
خیر، امکان اصلاح صورتحسابهای الکترونیکی اصلاحی یا ابطالی وجود ندارد. در صورت نیاز به تغییر یا اصلاح باید صورتحساب جدیدی را صادر کنید. جزئیات بیشتر در دستورالعملهای مرتبط ذکر شده است.
شناسه کالا یا خدمت چیست و از کجا باید آن را دریافت کرد؟
شناسه کالا یا خدمت یک شماره ۱۳ رقمی است که به هر مورد تخصیص داده میشود. این شناسه برای هر ردیف در صورتحساب الکترونیکی الزامی است. تمام تولیدکنندگان، واردکنندگان و ارائه دهندگان خدمت موظف به دریافت این شناسه از وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند. شناسههای کالا و خدمت مورد نیاز از وبسایت مربوطه قابل دریافت هستند.
چگونه مودیانی که در سامانه ثبت نام کردهاند، میتوانند وارد کارپوشه خود شوند؟
برای ورود به کارپوشه، مودیانها میتوانند به نشانی tp.tax.gov.ir یا my.tax.gov.ir بروند و سپس با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، هویت خود را تأیید کنند.
اگر به هر دلیلی پایانه فروشگاهی مودی مشکل داشته و نتوانسته باشد صورتحسابهای الکترونیکی را صادر کند، چه کاری باید انجام دهد؟
در این حالت، مودی میتواند در مدت زمان تا پایان روز اداری بعد از اعلام مشکل به سازمان امور مالیاتی کشور یا شرکتهای معتمد ارائهدهنده خدمات مالیاتی، به صورت آنلاین یا طبق دستورالعمل مرتبط، درخواست خود را برای صدور صورتحسابهای الکترونیکی ارسال کند.
آیا اتباع غیرایرانی نیز میتوانند شماره اقتصادی دریافت کنند؟
بله، اتباع غیرایرانی هم میتوانند درخواست اخذ شماره اقتصادی داشته باشند. هر خریدار، اگر خواست، میتواند شماره اقتصادی خود را به فروشنده اعلام کند.
برای واحدهای تازه تأسیس یا واحدهایی که تا به حال مالیات نپرداختهاند، محدودیت فروش چطور است؟
واحدهای جدید یا واحدهایی که سابقه مالیاتی ندارند، میتوانند حداکثر سه برابر معافیت سالانه را فروش کنند.
در صورتحسابهای الکترونیکی، پیش پرداختهای خرید چگونه در نظر گرفته میشوند؟
در نوع اول صورتحسابهای الکترونیکی، مبالغ پیش پرداخت به عنوان مبلغ نقدی در صورتحساب ثبت میشود.
انواع روشهای پرداخت در صورتحسابهای الکترونیکی چیست؟
با توجه به نوع صورتحساب، مودیان میتوانند از روشهای مختلفی برای پرداخت استفاده کنند، از جمله تسویه نقدی، تسویه نقدی-نسیه، چک بانکی، ساتنا، پایا و سایر روشها. جزئیات بیشتر در سند دستورالعمل مربوطه قابل دریافت است.
کدام صورتحسابهای الکترونیکی به عنوان معتبر تلقی میشوند؟
صورتحسابهای الکترونیکی با شماره منحصر به فرد مالیاتی که مطابق قوانین و مقررات سازمان امور مالیاتی کشور صادر و به سامانه مودیان ارسال شده باشند، به عنوان معتبر تلقی میشوند.
چگونه میتوان کلید عمومی سازمان را دریافت کرد؟
با استفاده از متد GetServerInformation، کلید عمومی و شناسه کلید عمومی سازمان به فرستنده صورتحسابهای الکترونیکی ارسال میشود.
شماره تلفن همراه خود که با آن وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک میشوید، چگونه تغییر دهید؟
1. از بالای صفحه و کنار نام و کد ملی، با زدن دکمه "خروج" از درگاه ملی خارج شوید.
2. در گام بعد، روی زبانه "تغییر موبایل" کلیک کنید.
3. اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید:
- کد ملی
- شماره تلفن همراه جدیدی که میخواهید در درگاه ملی ثبت شود
- تصویر امنیتی نمایش داده شده
4. روی دکمه "تغییر شماره همراه" کلیک کنید.
توجه: شماره تلفن همراه جدیدی که وارد میکنید، باید به نام خودتان باشد و متعلق به یک شخص باشد. در غیر این صورت با پیغام خطا مواجه میشوید.
اگر تغییر شماره تلفن همراه با موفقیت انجام شود، پیغام "تغییر شماره همراه با موفقیت انجام و اطلاعات کاربری به شماره جدید پیامک گردید." به شما نمایش داده میشود و اطلاعات کاربری به شماره همراه جدیدتان پیامک میشود.
چگونه دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی را غیرفعال کنیم؟
اگر دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی در بخش "ساماندهی پذیرندههای بانکی" وجود دارد که به شما تعلق ندارد یا اطلاعات آن نادرست است، میتوانید آنها را غیرفعال کنید. برای این کار:
1. پس از ورود به بخش "ساماندهی پذیرندههای بانکی"، در لیست "دستگاههای کارتخوان بانکی و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی الصاق نشده"، بر روی گزینه "درخواست غیرفعالسازی" کلیک کنید.
2. دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی مورد نظر به لیست "دستگاههای کارتخوان بانکی و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی اعلامی توسط مودی به بانک مرکزی جهت غیرفعالسازی" اضافه میشود.
3. در پایان و پس از تعیین تکلیف دستگاههای دیگر، بر روی دکمه "تایید نهایی" کلیک کنید. درخواست غیرفعالسازی شما به بانک مرکزی ارسال و بررسی میشود.
توجه داشته باشید که امکان ویرایش دستگاههای کارتخوان بانکی یا درگاههای پرداخت الکترونیکی تا زمانی که اطلاعات به بانک مرکزی ارسال نشده باشند، وجود دارد. قبل از تایید نهایی، دقت کنید که انتخابهایتان صحیح باشند.
اگر به اشتباه برای یک دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی درخواست غیرفعالسازی دادهاید و هنوز "تایید نهایی" را انجام ندادهاید، میتوانید از گزینه "فعالسازی" استفاده کنید تا دستگاه به لیست "دستگاههای کارتخوان بانکی و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی الصاق نشده" بازگردانده شود.
آیا اتباع خارجی حقیقی هم میتوانند در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند؟
بله; اتباع خارجی حقیقی نیز میتوانند اقدام به ثبت نام و ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک نمایند.
چگونه دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی را به پرونده خود الصاق کنیم؟
1. پس از ورود به بخش "ساماندهی پذیرندههای بانکی"، در لیست "دستگاههای کارتخوان بانکی و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی الصاق نشده"، بر روی گزینه "الصاق به پرونده" کلیک کنید.
2. در این مرحله، لیست پروندههای الکترونیک مالیاتی شما نمایش داده میشود.
3. یکی از پروندههای مورد نظر خود را انتخاب کنید و دکمه "الصاق" را کلیک کنید. این کار باعث اضافه شدن دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی به لیست "دستگاههای کارتخوان بانکی و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی الصاق شده" میشود.
توجه: اگر در لیست پروندهها هیچ موردی موجود نبود، میتوانید بر روی دکمه "ثبت نام الکترونیک جدید" کلیک کرده و در پنجره جدید، اقدام به پیش ثبت نام جدید نمایید.
توجه: اگر پروندههای عدم تکمیل (قرمز رنگ) را انتخاب کردید، قبل از تایید نهایی، باید اطلاعات ثبت نام مربوطه را تکمیل کنید.
پس از این مراحل و تعیین تکلیف دستگاههای دیگر، بر روی دکمه "تایید نهایی" کلیک کنید.
تفاوت بین صورتحساب الکترونیکی نوع اول با نوع دوم چیست؟
تفاوت صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم در ضرورت درج اطلاعات خریدار است. در معاملات بنگاههای اقتصادی با یکدیگر (B2B) که درج اطلاعات کامل خریدار الزامی است، صورتحساب الکترونیکی باید از نوع اول صادر شود. درصورتحساب الکترونیکی نوع دوم (فروش به مصرف کننده نهایی) درج اطلاعات خریدار در صورتحساب الکترونیکی ضروری نمیباشد.
آیا امکان ارسال صورتحسابهای الکترونیکی در سامانه مودیان مالیاتی به صورت کلی و یکجا وجود دارد؟
بله. ارسال صورتحسابهای الکترونیکی در سامانه مودیان مالیاتی در قالب بسته های حداکثر 100 تایی امکانپذیر میباشد.
حد مجاز فروش در سامانه مودیان مالیاتی برای واحدهای جدیدالتاسیس یا واحدهای فاقد سابقه مالیاتی چگونه است؟
حداکثر سه برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم.
کدام نوع صورتحساب الکترونیکی توسط اداره مالیات به عنوان معتبر تلقی میشود؟
صورتحساب الکترونیکی با یک شماره منحصر به فرد مالیاتی، که به تطابق قوانین اداره مالیات کشور صادر و با موفقیت به سامانه مودیان ارسال شده باشد، به عنوان معتبر در نظر گرفته میشود. شرح کامل در دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در پنل اداره مالیات کشور قابل مشاهده است.
چه انواع پرداختی در صورتحساب الکترونیکی وجود دارد؟
در صورتحساب الکترونیکی میتوان از روشهای تسویه مختلفی مانند پرداخت نقدی، پرداخت نقدی-نسیه، یا پرداخت نسیه استفاده کرد. نیز نحوه پرداخت میتواند از طریق وجه نقد، چک بانکی، ساتنا، پایا و سایر روشها باشد.
چه مدتی توکن صدور صورتحساب الکترونیکی اعتبار دارد؟
توکن صدور صورتحساب الکترونیکی به مدت 4 ساعت اعتبار دارد، شما باید ظرف این مدت توکن را استفاده کرده و صورتحساب را صادر نمایید.
چگونه درخواست استرداد را در سامانه مودیان انجام دهیم؟
برای درخواست استرداد، به بخش کارپوشه سامانه مودیان مراجعه کنید و درخواست استرداد را ثبت کنید.
چگونه صورتحساب الکترونیکی را رمزگذاری کنیم؟
برای رمزگذاری صورتحساب الکترونیکی، ابتدا کلید متقارن و IV توسط پایانه فروشگاهی تولید میشود. سپس صورتحساب با استفاده از این کلید متقارن و IV رمزگذاری میشود. در آخر کلید متقارن با کلید عمومی اداره مالیات کشور رمزگذاری میشود. برای جزئیات دقیق میتوانید به دستورالعمل فنی نحوه اتصال به سامانه مودیان در پنل اداره مالیات کشور مراجعه کنید. توجه کنید که هر تغییر در روشهای رمزگذاری، در سند مذکور ذکر میشود، لذا بهتر است از آخرین نسخه این سند استفاده کنید.
چگونه میتوان کلید عمومی را در کارپوشه بارگذاری کرد؟
برای بارگذاری کلید عمومی در کارپوشه، ابتدا باید گواهی کلید عمومی را از مراکز معتبر میانی (یا از مجموعه حسابداران برتر) دریافت کنید. سپس کلید عمومی را از داخل گواهی استخراج کرده و در فایل متنی (مثلاً با نام PUBKEY.txt) ذخیره کنید. سپس این فایل متنی را به کارپوشه مودی بارگذاری کنید.
چگونه به کلید عمومی سازمان دسترسی داریم؟
با استفاده از متد GetServerInformation، کلید عمومی سازمان و شناسه آن به ارسالکننده صورتحساب الکترونیکی ارسال میشود. برای جزئیات دقیقتر میتوانید به دستورالعمل فنی نحوه اتصال به سامانه مودیان در پنل اداره مالیات کشور مراجعه کنید.
چگونه مودی میتواند در کارپوشه سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کند؟
مودی مالیاتی میتواند با استفاده از نام کاربری و رمز عبور، به سامانه ثبت نام الکترونیکی شماره اقتصادی به آدرس register.tax.gov.ir وارد شود.
در سامانه ثبت نام الکترونیکی شماره اقتصادی، مودی چه کارهایی باید انجام دهد؟
پس از ورود به سامانه ثبت نام الکترونیکی شماره اقتصادی، مودی گزینه "درخواست ثبت نام در کارپوشه" را انتخاب میکند و اطلاعات خلاصه پروندهاش را مشاهده میکند.
چنانچه اطلاعات خلاصه پرونده مودی تایید نشود، چه کاری باید انجام دهد؟
چنانچه اطلاعات خلاصه پرونده مودی تایید نشود، مودی میتواند گزینه ویرایش اطلاعات را انتخاب کرده و مشخصات مربوطه را اصلاح کند، سپس اطلاعات را تایید کند.
آیا با ویرایش اطلاعات در مرحله ثبت نام، مراحل ثبت نام تغییر میکند؟
خیر، مراحل ثبت نام تغییر نمیکند. بعد از ویرایش اطلاعات، مودی میتواند به مرحله تایید نهایی اطلاعات بروید.
نحوه صحت سنجی شماره تلفن همراه در ثبت نام چگونه است؟
در صورتی که مودی فرد حقیقی باشد، باید شماره تلفن همراه خود را ثبت کند. اگر مودی شخص حقوقی باشد، شماره تلفن مدیرعامل و در صورت پرونده مشارکتی، شماره تلفن نماینده ثبت میشود.
بعد از تایید شماره تلفن همراه، چه کاری باید انجام داد؟
پس از تایید، یک کد فعالسازی به شماره تلفن همراه ارسال میشود که مودی باید آن را در فرم مربوطه ثبت کند.
اگر کد فعالسازی را دریافت نکند یا به درستی وارد نکند، چه اتفاقی میافتد؟
کد فعالسازی برای تخصیص کارپوشه الزامی است. اگر کد دریافت نشود یا به درستی وارد نشود، کارپوشه به مودی تخصیص داده نمیشود و مودی باید درخواست ارسال مجدد کد را انتخاب کند.
با تایید نهایی اطلاعات، چه اتفاقی میافتد؟
با تایید نهایی اطلاعات، نام کاربری و کلمه عبور برای ورود به کارپوشه به شما ارسال میشود که با آن میتوانید وارد حساب خود شوید.
به ازای هر محل فعالیت آیا لازم است مودی در سامانه مودیان مالیاتی یک کارپوشه جدا ایجاد نماید؟
بله – لازم است مودی در سامانه مودیان مالیاتی یک کارپوشه جدا ایجاد نماید.
تکلیف افراد مشمول قانون پایانه های فروشگاهی چیست؟
تمام افرادی که تحت گروه بندی سازمان امور مالیاتی قرار دارند، موظف به ثبت نام در سامانه مودیان در زمان معین شده هستند.
آیا برای مودیان ثبت نام در سامانه مودیان کافیست؟
خیر، اگر خردهفروشان و واحدهایی که بهطور مستقیم با مصرفکننده ارتباط دارند، علاوه بر ثبت نام در سامانه مودیان، از پایانه فروشگاهی استفاده کنند، باید همچنان این پایانهها را استفاده کنند. افرادی که با مصرفکننده نهایی ارتباط ندارند، مجبور به استفاده از پایانه فروشگاهی نیستند، اما باید تمام صورتحسابهای خود را از طریق سامانه مودیان صادر کنند.
اگر مودی نتواند از پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان استفاده کند، چه باید کرد؟
افرادی که قادر به استفاده از پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان نیستند، باید درخواست خود را از طریق سامانه مودیان ارسال کنند. این درخواست توسط یک کارگروه در هر استان بررسی میشود. اگر تایید شود که افراد نمیتوانند از پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان استفاده کنند، شرکتهای مالیاتی معتبر میتوانند با هزینهای معین، آموزش، نصب و راهاندازی پایانه و سامانه را برای آنها انجام دهند.
آیا صاحبان مشاغل خودرویی موظف به ثبت نام در سامانه مودیان هستند؟
نه، طبق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، صاحبان مشاغل خودرو موظف به ثبت نام در این سامانه نیستند.
آیا اشخاصی که ملک یا املاک را اجاره دادهاند، باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟
نه، طبق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، اشخاصی که املاک را به اجاره دادهاند موظف به ثبت نام در این سامانه نیستند.
افرادی که کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده ارائه میدهند، چه تکلیفی دارند؟
بجز مودیانی که از عضویت در سامانه مودیان معاف شدهاند تمام مودیان باید از سامانه مودیان استفاده نمایند.
نظرات شما :