شرکت معتمد مالیاتی همانطور که از نامش مشخص است، به منظور رسیدگی به انواع خدمات مالیاتی و ارسال انواع صورتحساب الکترونیکی تاسیس می شود. این شرکت ها به خدمات مالیاتی و صورتحساب های مرتبط با سامانه مودیان رسیدگی می کنند. به همین دلیل می توان گفت که تمام مودیان نیاز به شناخت شرکت های معتمد مالیاتی دارند. به طور کلی بر اساس ماده 26 در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، ارسال نمودن صورتحساب های الکتریکی و انجام فعالیت های مالیاتی از طریق این شرکت ها صورت می گیرد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با لیست اسامی شرکت های معتمد مالیاتی، آشنا کنیم.
شرکت معتمد مالیاتی
شرکت معتمد مالیاتی به مراکزی گفته می شود که انواع خدمات مالیاتی را به مودیان ارائه می نمایند. این شرکت ها توسط سازمان امور مالیاتی ایران شناخته می شوند و لیست اسامی آن ها نیز توسط این سازمان اعلام می گردد. اگر بخواهیم وظایف دقیق این شرکت ها را بررسی کنیم، باید بگوییم که شرکت های معتمد مالیاتی به تمام مودیان حقوقی و حقیقی در زمینه ثبت، ارسال و صدور صورتحساب الکترونیکی کمک می کنند. از طرفی تمام کارمندان فعال در این شرکت ها توسط اداره امور مالیاتی آموزش می بینند. همچنین مجوز فعالیت توسط این شرکت ها باید از طرف سازمان امور مالیاتی صادر شود.
انواع شرکتهای معتمد مالیاتی
یکی از مهم ترین مواردی که باید در رابطه با شرکتهای معتمد مالیاتی بدانید این است که شرکت های معتمد در سه نوع فعالیت می کنند. بنابراین شناخت انواع شرکت های معتمد از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
• نظارت بر عملکرد/ نوع اول
این نوع از شرکتهای معتمد مالیاتی با هدف صادر کردن، جمع آوری نمودن، نگهداری انواع فاکتورها و ارسال صورتحساب معاملات تاسیس می شوند. شرکت های نوع اول برای انجام این خدمات از سازمان امور مالیاتی مجوز دریافت نموده اند. از طرفی می توانند روی عملکرد مودیان و همچنین خدمات ارائه شده نظارت داشته باشند. همچنین می توانند روند تهیه انواع حساب های مالی مهم مثل ترازنامه نیز را بررسی و نظارت نمایند.
• آموزش مودیان/ نوع دوم
این نوع شرکت معتمد مالیاتی تنها برای فعالیت در حوزه آموزشی مجوز دریافت کرده است. بنابراین نمی تواند روی عملکرد مودیان نظارت عملی داشته باشد. معمولا این نوع شرکت ها تنها به آموزش قوانین و تکالیف مالیاتی مودیان می پردازند.
• ارائه خدمات مشاوره/ نوع سوم
نوع دیگر از شرکتهای معتمد مالیاتی نیز به ارائه انواع خدمات مشاوره مالی می پردازند. این شرکت ها نیز برای انجام فعالیت هایی مانند ارسال اظهارنامه های مالیاتی و همچنین تکمیل نمودن مدارک و اطلاعات مربوط به این اظهارنامه ها مجوز دارند. به همین دلیل است که این نوع از شرکت های معتمد می توانند به صورت اصولی میزان دستمزد و حقوق را برای مودیان محاسبه نمایند. سپس با توجه به این موضوع به مودیان در زمینه خدمات مالی و حسابداری مشاوره می دهند.
شرکت های معتمد ارسال صورتحساب
شرکت های معتمد مالیاتی نوع اول در زمینه ارسال نمودن صورتحساب های الکترونیکی به سامانه مودیان فعالیت می کنند. بنابراین در صورتی که قصد استفاده از خدمات ارسال و پیگیری صورتحساب ها را دارید، بهتر است از شرکت های نوع اول کمک بگیرید.
لیست اسامی شرکتهای معتمد مالیاتی سامانه مودیان
سازمان امور مالیاتی یک لیست از شرکتهای معتمد مالیاتی مورد تایید خود ارائه کرده است. این شرکت ها عبارتند از:
هزینه شرکتهای معتمد مالیاتی
هزینه تعیین شده به منظور نرخ شرکت معتمد مالیاتی هر سال توسط شورای اقتصاد تعیین می گردد. آخرین نرخ تعیین شده برای سال 1402 مبلغ 625 ریال است که دولت به این شرکت ها می پردازد. بر اساس بند ج ماده 6 در قانون بودجه این نرخ در سال 1402 تصویب شد. نکته قابل توجه این است که نرخ اعلام شده مربوط به صورتحساب های اصلی می باشد. بنابراین در صورتی که نوع فاکتور، صدور و یا ارسال صورتحساب اصلاحی، برگشت از فروش و یا ابطالی باشد، خدمات بیشتری ارائه می شود و هزینه بالاتر خواهد بود.
همچنین نکته بسیار مهمی که در رابطه با تعرفه اعلام شده وجود دارد، پایه بودن مبلغ با هدف اطلاع رسانی می باشد. به همین دلیل تمام مودیان موظف هستند تعرفه و نرخ نهایی اعلام شده توسط شرکت معتمد مالیاتی را پرداخت نمایند. چند نکته مهم در رابطه با نرخ تعرفه شرکت های معتمد وجود دارند که عبارتند از:
• اگر صورتحساب های صادر شده توسط مودی با شناخته اقتصادی خاص و در طی یک دوره مالیاتی با کمتر از 0.07 برابر میانگین تعداد صورتحساب ها باشد، تعرفه شرکت های معتمد 25 درصد افزایش پیدا می کند.
• همچنین در صورتی که این تعداد صورتحساب 1.5 الی 2.5 برابر تعداد صورتحساب ها باشد، 25 درصد از تعرفه کسر می گردد.
• اگر این تعداد بیشتر از 2.5 برابر باشد نیز 40 درصد از مبلغ تعرفه هر صورتحساب کم می شود.
برای دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با نرخ تعرفه شرکتهای معتمد مالیاتی می توانید با مشاوران حسابداران برتر تماس بگیرید.
شرکت های معتمد مالیاتی چه کار می کنند؟
وظایف شرکتهای معتمد مالیاتی با توجه به آیین نامه اجرایی در ماده 26 از قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی تعریف شده است. با توجه به این ماده وظایفی که توسط شرکت معتمد مالیاتی انجام می شوند، به شرح زیر می باشند.
• ثبت کردن دقیق و درست معاملات مربوطه در سامانه مودیان
• مطمئن شدن از عملکرد درست و اصولی مودیان در رابطه با صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی
• ارائه نمودن مشاوره های غیر مالی و فنی مربوط به مودیان که شامل انواع گزارش های پرداخت الکترونیکی، پشتیبانی، دریافت استعلام های لازم و همچنین استاندارد سازی نمودن تجهیزات مورد استفاده توسط مودیان می شود.
• مطمئن شدن از انجام دادن وظایف قانونی توسط مودیان
سوالات متداول
1. کدام شرکت معتمد خوب است
به طور کلی سازمان امور مالیاتی یک لیست از شرکتهای معتمد مالیاتی در اختیار مودیان قرار داده تا با استفاده از آن بتوانید شرکت های معتبر را شناسایی کنید. ارائه خدمات، هزینه های تعریف شده، زمان رسیدگی به فعالیت های مالیاتی و ... از جمله مواردی هستند که در تعیین بهترین شرکت معتمد مالیاتی نقش دارند. با این وجود برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با بهترین شرکت های معتمد مالیاتی می توانید با مشاوران حسابداران برتر تماس بگیرید.
2. انتخاب شرکت معتمد در سامانه مودیان
برای انتخاب نمودن شرکت معتمد مالیاتی سامانه مودیان باید مراحل زیر را طی نمود.
- تشکیل دادن پرونده مالیاتی
- ثبت درخواست برای فعال سازی کارپوشه
- انتخاب نمودن شرکت معتمد
- دریافت کردن شناسه یکتا حافظه مالیاتی
- دریافت نمودن شناسه خدمات/ کالا
- متصل کردن پایانه فروشگاهی و حافظه مالیاتی
- تنظیم قرارداد و همچنین خرید تعرفه
- ثبت نمودن صورتحساب به صورت تکی و دسته ای/ استفاده نمودن از API
3. بهترین شرکت معتمد مالیاتی سامانه مودیان
شرکتهای معتمد مالیاتی با توجه به نوع عملکردی که دارند، به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. بنابراین نوع خدمات مالیاتی مورد نظر در تعیین بهترین شرکت معتمد نقش بسیار موثری دارد. از طرفی موارد دیگری مانند تعرفه خدمات، سرعت رسیدگی به کارها و ... نیز می توانند در تعیین بهترین شرکت معتمد مالیاتی موثر باشند. برای دریافت اطلاعات دقیق تر می توانید با مشاوران حسابداران برتر تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
4. تعرفه شرکت های معتمد مالیاتی
بر اساس تبصره 6 در قانون بودجه 1402 میزان نرخ تعرفه و کارمزد شرکتهای معتمد مالیاتی توسط مرکز پایانه های فروشگاهی و همچنین سامانه مودیان مشخص می گردد. با توجه به این موضوع میزان تعرفه کارمزد این شرکت ها برای انجام خدمات مالیاتی معادل 1 به هزارم درصد مالیات و همچنین عوارض ارزش افزوده می باشد که توسط سامانه مودیان اعلام می گردد.
5. شماره تماس شرکت های معتمد سامانه مودیان
- شرکت معتمد داده کاوی اول سام/ ۰۲۱٨٧۶٨۲۱۰۰
- شرکت داده پردازی معتمد تیس/ ۰۲۱۹۰۰۰۱۵۱۵
- شرکت معتمد اول هوشمند راهبر/ ۰۲۱۹۱۰۰۲۹۵۹ - ۰۲۱۲۶۴۲۲۳۰۵
- شرکت داده پردازی کیسان/ ۰۲۱۹۱۰۰۹۶۱۰
- شرکت راهکارهای یکپارچه معتمد ایرانیان/ ۰۲۱۹۶٨۶۳۰۰۰
- شرکت پردازش هوشمند معتمد کسب و کار/ 02171117555
- شرکت معتمد همراه فن آوا/ ۰۲۱۹۱۰٨۰۰٨۰
- شرکت معتمد هوشمند تک سا/ ۰۲۱۴۳۰۵۴٨۵۰
- شرکت دیان همراه/ ۰۲۱٨٨۶۰۲۴٧۴ – ۰۲۱٨٨۶۱۱۴۲۶ - ۰۲۱٨٨۶۲۳۵۶۱
6. هزینه ارسال فاکتور در سامانه مودیان
برای ارسال فاکتور در سامانه مودیان از نرم افزارهای متعددی استفاده می شود که هزینه ارسال فاکتور توسط آن ها با یکدیگر متفاوت است. بنابراین مودیان می توانند کارپوشه و هزینه ارسال فاکتور در این نرم افزارها را با یکدیگر مقایسه نموده و بهترین آن ها را انتخاب نمایند.
7. شرکت های معتمد مالیاتی در مشهد
لیست اسامی شرکتهای معتمد مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی کل کشور تعیین شده است. با توجه به این موضوع شرکت های اعلام شده موظف هستند تا به تمام مودیان در شهرهای مختلف ایران خدمت رسانی کنند. با این وجود مودیان برای استفاده از خدمات شرکت های معتمد مالیاتی در مشهد می توانند از شرکت خدمات حسابداری و مالی حسابداران برتر کمک بگیرند.
8. شرکتهای معتمد اداره دارایی
شرکتهای معتمد مالیاتی که به ارائه انواع خدمات مشاوره مالی می پردازند، امور مالی مربوط به اداره دارایی را انجام می دهند. شرکت دایان همراه شرکت معرفی شده توسط امور مالیاتی کشور است که محاسبه حقوق و دستمزد، ارسال اظهارنامه های مالیاتی و رسیدگی به امور مالیاتی اداره دارایی را به عهده دارد.
9. شرکت های معتمد سامانه مودیان را چگونه شناسایی کنیم؟
یکی از رایج ترین سوالاتی که در رابطه با شرکتهای معتمد مالیاتی پرسیده می شود، این است که چگونه باید این ها را شناسایی نمود. سازمان امور مالیاتی بر اساس ماده 26 در قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی موظف است برای طی شدن صحیح روند خدمات مالیاتی مودیان، به بررسی شرکت های معتمد مالیاتی بپردازد و سپس آن ها را معرفی نماید. بنابراین با مراجعه به سامانه مودیان می توانید لیست دقیق و صحیح این شرکت ها را دریافت کنید.
10. اسامی شرکت های معتمد مالیاتی بر اساس نوع شرکتها
شرکتهای معتمد مالیاتی با توجه به نوع شرکت ها شامل موسسات زیر می شوند.
- شرکت معتمد داده کاوی اول سام
- شرکت معتمد اول هوشمند راهبر
- شرکت پردازش هوشمند معتمد کسب و کار
- شرکت داده پردازی کیسان
- شرکت دیان همراه
- شرکت معتمد همراه فن آوا
- شرکت داده پردازی معتمد تیس
- شرکت معتمد هوشمند تک سا