حقوق حسابدار در سال 1402
برای تعیین حقوق و دستمزد چند شاخص وجود دارد که قبل پرداختن به حقوق و دستمزد حسابداری به آن اشاره می نماییم .
اولین شاخص تعیین حقوقِ حسابدار:
نوع کاری است که فرد انجام می دهد که یا در طبقه فروش کالاست یا ارائه خدمات. و در واقع فروش همیشه نقطه بالاتر از خدمات قرار دارد بنابراین نباید توقع داشت که حقوق پرسنل حسابداری به اندازه پرسنل فروش باشد. به این خاطر که شرکت ابتدا باید درآمدی داشته باشد تا بتواند هزینه های خود را پوشش دهد، و این درآمد توسط تیم فروش انجام می شود.
البته باید به این نکته اذعان نمود که زحمات حسابداری خیلی اوقات بیشتر از زحمات واحد فروش است، ولی به دلیل ورود درآمد و منابع به شرکت این قسمت همیشه برای شرکت مهم تر بوده ، بنابراین حقوق و درآمد ایشان بیشتر از حسابداری می باشد و در رده های بالاتر حقوق مدیر فروش بیشتر از مدیر مالی می باشد.
دومین شاخص برای تعیین حقوقِ حسابدار:
توان مالی شرکت می باشد ، یعنی شرکتهای بزرگ درآمد بالاتری نسبت به شرکتهای کوچکتر دارند ،بنابراین پرسنل ایشان هم مزایای بیشتری دارند مثلا درآمد و حقوق و مزایای حسابدار بانک از حقوق حسابدار یک شرکت کوچک بیشتر است.
شاخص سوم حقوقِ حسابدار نوع حسابداری شرکت است :
حسابداری شرکت ها به 5 گروه ، حسابداری خدماتی ،حسابداری بازرگانی ، حسابداری تولیدی یا صنعتی ، حسابداری پیمانکاری ،حسابداری بازرگانی خارجی تقسیم می شود که صرف نظر از اندازه شرکت ، کمترین حقوق حسابدار مربوط به حسابداری شرکتها خدماتی است و بیشترین درآمد و حقوق حسابدار مربوط به شرکتهای تولیدی و صنعتی است.البته مجددا باید یادآوری کرد که این موضوع با فرض شرکتها در یک اندازه از نظر توان مالی هستند.
شاخص چهارم حقوقِ حسابدار سمت حسابداری هست:
یعنی هرچه سمت حسابدار پایین تر باشد به تبع آن حقوق کمتری دریافت می کند مثلا درآمد انبار دار، صندوقدار و تنخواه گردان از حسابدار مالی کمتر است و حقوق مدیر مالی هم از مشاوره مالی و مالیاتی کمتر است .پس میزان علم و مهارت حسابدار نقش مهمی در میزان حقوق او دارد .
شاخص پنجم حقوقِ حسابداربُعد مسافت است
حسابدارانی که برای انجام کار حسابداری به مسافت های دوری می روند تا به محل کار خود برسند از حقوق بیشتری برخوردارهستند . و بعضاً در نقاطی شاغل هستند، که هر کسی حاضر به انجام کار در آن منطقه نیست و کارفرما مجبوربه پرداخت حقوق بالا می باشد مثلا شهرک های صنعتی بیرون شهر ویا مناطق محروم کشور
حال که با شاخص ها حقوق و دستمزد حسابداری آشنا شدید ،بهتراست از انواع درآمد های جانبی حسابداری نیز مطلع شوید . این درآمد ها علاوه بر کار اصلی حسابدار وبه عنوان حقوق و درآمد دوم محسوب می شود:
1)حقوق حسابدار پاره وقت:
بعضی از شرکت ها هستند که حجم حسابداری ایشان پایین است و به حسابدار تمام وقت نیاز ندارند، بنابراین برای امور حسابداری خود از حسابدار 1 یا 2یا 3 روز در هفته یا ماه ،آنهم به صورت پاره وقت دعوت به همکاری می نماید.
2) حقوق مشاور مالی :
اگر شخص ، در حرفه حسابداری و در تمام سطوح آن تجربه لازم را دارا باشد ،جهت ارائه راه حل های مالی یا تجزیه و تحلیل صورتهای مالی و غیره از طرف شرکتها دعوت به همکاری می شود که حقوق بالایی نیز دارد.
3) حقوق حسابدار پروژه ای:
یکی از مواردی که به عنوان حقوق جانبی حسابداران میتوان به آن اشاره کرد،انجام حسابداری معوقه شرکتها،انجام امور مالیاتی ایشان ویا گاهاً شرکتها جهت راه اندازی نرم افزار ، کدینگ و امثال آن از حسابدار مجرب در این زمینه دعوت به همکاری می نمایند که این مورد هم به نوبه خود حقوق و مزایای جانبی برای حسابدار به همراه دارد.
4)حقوق مدرس حسابداری
یکی از درآمد های جانبی برای حسابدار، آموزش حسابداری است که ضمن کمک به آپدیت بودن ایشان ، در اثر ارتباط با کارآموزان حسابداری، کارهای جانبی درآینده برای حسابدار ایجاد می شود. به نحوی که کارآموز از مدرس حسابداری خود با عنوان استاد در جاهای مختلف یاد کرده و سبب بازاریابی برای مدرس حسابداری از این طریق می شود.
5)حقوق حسابدار بعنوان کارشناس دادگستری:
حسابداران واجد شرایط با از گذراندن آزمون و پروسه های اداری وزارت دادگستری ،پس از تعیین صلاحیت بعنوان کارشناس این سازمان کسب درآمد میکنند. به نحوی که بدون استخدام شدن و بطور مستقل ، پرونده های مالی به ایشان ارجاع می شود تا اظهار نظر نماید و نیاز به حضور در سازمان قضا نیست. و البته بنا به خلاقیت می توان درآمد های جانبی دیگری برای خود ایجاد نماید.
حقوق حسابدار در سال1403:
با توجه به تغییرات اساسی در نظام مالیاتی کشور در سال 1403 ،چنانچه حسابدار علاوه بر حسابداری ویژه بازار کار، دانش لازم سامانه مودیان ماالیاتی ، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات حقوق و بیمه تامین اجتماعی را داشته باشد،درآمد ایشان به مراتب نسبت به قبل افزایش میابد.
در بخش پایانی به میزان حقوق حسابدار می پردازیم:
تابحال هیچ تعرفه ای از طریق هیچ سازمانی برای شغل حسابداری ارائه نشده است و البته این موضوع از طرفی خوب و از طرف دیگر خوب نیست. از انجا که خدمات مثل کالا یکسان نیست، ارائه تعرفه می تواند آسیب جدی به حرفه ها وارد کند مثلا 2 پزشک،در 1تخصص را درنظر بگیرید، پزشک اول در حرفه خود صاحب خلاقیت و درایت بوده و بیمار خود را به سرعت به بهبود کامل میرساند و پزشک دوم در همان تخصص ولی ضعیف عمل می کند . آیا در چنین شرایطی باید حقوق و حق الزحمه هردو یکی باشد؟! یا 2 مکانیک را در نظر بگیرید، مکانیک اول به محض مشاهده عملکرد خودرو ، پی به اشکال آن برده و با کمترین زمان بهترین کیفیت را ارائه می دهد ولی مکانیک دوم نمی تواند تشخیص درست دهد و هزینه های جانبی زیادی برای صاحب خودرو به همراه می آورد. در مورد حسابداری هم همینطور است، نمیتوان با فرض سابقه یا مدرک حسابداری نسبت به تعیین میزان حقوق حسابدار اظهار نظر کرد. این مهارت و خلاقیت و قدرت تحلیلگر ، توان ارائه راهکار است که حسابداران را از یکدیگر متمایز کرده و حقوق آنها را تعیین می کند. در چنین شرایطی تعیین حقوق کم از طرف کارفرما ، نوعی بی احترامی به خدمات حسابدار به شمار می رود . بنابراین توصیه میشود ، هرفرد با توجه به مهارت خود حقوق خودش را تعیین کند و از سپردن این مهم به کارفرما خودداری نماید. باشد که حسابداران با کسب مهارت جایگاه اصلی خود را در شرکتها پیدا کنند و به حقوق واقعی خود برسند.
با اینحال افراد جویای کار حسابداری و کسانی که میخواهند ارتقاء پیدا کنند علاقه دارند میزان حقوق حسابدار را بدانند، در زیر میزان حقوق رسته های حسابداری بر اساس بررسی های انجام شده از شرکتهای متقاضی حسابدار در سال 1403 استخراج شده است:
البته باید در نظر داشته باشید این مبالغ کلی بوده و میتواند کمتر یا بیشتر از این مبالغ هم باشد که دلایل آن در بالا ذکر گردید. این نکته را نیز باید در نظر داشت که درآمد و حقوق حسابداری در سازمانها مثل بانکها و شرکت نفت و سایر سازمانهای دولتی بسیار متفاوت است. اصولا وزارت کار مرجع حقوق شرکتهای خصوصی بوده که هر ساله حداقل حقوق و مزایا را بدون در نظر گرفتن رشته کاری و سابقه افراد اعلام میکند و سازمانهایی مثل بانک یا شرکت نفت زیر نظر وزارت کار نیستند که تابع حقوق و دستمزد ایشان باشند.مثلا شرکت نفت تابع قوانین حقوق و دستمزد این وزارتخانه میباشد و حتی قوانین مربوط به کار ایشان هم با سایر شرکتها فرق دارد. در سازمانهای دولتی و شبه دولتی پرداخت حقوق بر اساس رتبه بندی پرسنل میباشد و البته از حقوق حسابدار سازمانهای دولتی تفاوت چندانی با حسابدار شرکتهای خصوصی ندارد ،چه بسا در صورت داشتن توانایی لازم حسابدار در شرکتهای خصوصی ، حقوق بیشتری نسبت به حسابدار سازمانها دارد.
بعضی از جویندگان کار حسابداری بسیار علاقه به استخدام در شرکت نفت یا بانکها دارند،و با تصور اینکه این 2 سازمان حقوق بالایی دارند در تلاش به ورود به این سازمانها هستند. در ادامه به تحلیل حسابداری بانکها و شرکت نفت میپردازیم.
ابتدا مزایای ورود حسابدار به شرکت نفت و سپس به معایب آن می پردازیم:
مزایا در این سازمان را می توان به ارائه امکانات رفاهی مانند استفاده از مکانهای زیارتی و سیاحتی به همراه اقامت رایگان ، استفاده از مکانهای تفریحی رایگان،استفاده از هتل ها و تالارها همچنین پرداخت های پاداش مازاد بر حقوق و مزایا اشاره نمود.
از معایب آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1)عدم خلاقیت در حسابداری
2)عدم اجازه دخالت در سیستم حسابداری
3)عدم پیشرفت
4)فراموشی اطلاعات گذشته
5)فاصله از حسابداری کاربردی
6)توانمندی و آموزش فقط در سطح شرکتهای دولتی
7)ثابت بودن حقوق تا دریافت رتبه یا پایه
8)عدم ورود به حسابداری بیمه ومالیات
9)از دست رفتن تجربه پس از بازنشستگی
10) عدم اشتغال در حرفه حسابداری پس از بیکاری ناگهانی
با توجه به اهمیت موضوع به توضیح تک تک معایب می پردازیم:
عدم خلاقیت در حسابداری :
از آنجا که حسابداری در سازمانها از جمله، شرکت نفت به صورت مدون می باشد و بطور سیستماتیک برای هر یک از حسابداران دسترسی تعریف شده،اجازه خلاقیت از حسابدار گرفته می شود. یعنی تعریف حسابها، امکان اصلاح سیستم حسابداری و...که با خلاقیت از طرف حسابدار انجام می شود،از طرف سازمان محدود شده و حسابدار موظف است که هر روز صبح به سیستم خود وارد شود و در همان سطح محدود دسترسی کار انجام دهد.
و یکی از عوامل بالا بردن حقوق در حسابداری ، ایجاد خلاقیت است که در این سازمانها امکان آن نیست.
عدم اجازه دخالت در سیستم حسابداری:
حسابدار در این سازمانها با وجود سطح دسترسی محدود، امکان ورود و دخالت به سایر بخشهای حسابداری را ندارد
مثلا حسابدار بخش هزینه تنخواه گردان، فقط دسترسی به گزینه هزینه ها را دارد و اجازه ورود یا دخالت به بخش های دیگر را ندارد.
عدم پیشرفت در حسابداری:
بنا به توضیحات قبلی،حسابدار در یک زمینه حسابداری می تواند رشد کند و از طرفی برای پیشرفت در حسابداری لازم است،حسابدار به همه بخش های حسابداری تسلط پیدا کند،که این مهم میسر نمیشود و حقوق حسابدار هم به تبع آن کاهش می یابد.
فراموشی اطلاعات گذشته حسابداری:
خاصیت ذهن انسان تکرار پذیر بودن است، یعنی در اثر عدم تکرار مطالب فراموش می شود و یکی از خاصیت های حسابداری در سازمانها عدم استفاده ازداده ها و اطلاعات قبلی است و روند تکراری یک کار ثابت، باعث فراموشی مطالب قبلی می شود.
فاصله گرفتن از حسابداری شرکتی :
اصولا حسابداری شرکتهای دولتی مثل شرکت نفت با حسابداری شرکتهای خصوصی متفاوت است و حسابداری آن نیز فقط مختص خود آن سازمان است و حسابداری دولتی باعث فاصله گرفتن از حسابداری شرکتی می شود.
توانمندی و آموزش حسابداری فقط در سطح شرکتهای دولتی:
با توجه به تفاوت حسابداری شرکتهای دولتی با سایر شرکتها، آموزشهای حین خدمت پرسنل نیز براین اساس طراحی شده و آموزش حسابداری دولتی فقط حسابدار را برای آن سازمان توانمند می سازد.
ثابت بودن حقوق حسابدار تا دریافت رتبه یا پایه:
اصولا شایستگی در شرکتهای دولتی از جمله شرکت نفت بر اساس رتبه فرد که حاصل سابقه و مدارک تحصیلی اوست درجه بندی می شود و حقوق و مزایای پرسنل هم بر اساس رتبه تعیین می شود.
یعنی حسابدار باید منتظر باشد تا رتبه جدید کسب نموده سپس حقوق بالاتری دریافت کند .اما در شرکتهای خصوصی هرگونه کمک به پیشرفت شرکت مشمول حقوق و مزایای بیشتر خواهد شد . کَما اینکه حسابدار در صورت عدم رضایت از حقوق در شرکتهای خصوصی می تواند اعتراض نماید و در صورت بالا نرفتن حقوق اقدام به تغییر محل کار کند.
عدم ورود به حسابداری بیمه و مالیات :
از آنجا که شرکت نفت یک شرکت دولتی است و سازمان مالیات و سازمان بیمه نیز دولتی هستند،نحوه رسیدگی و دفاع مالیاتی و یا بیمه هم با شرکت های خصوصی فرق دارد.
یعنی سخت گیری بیمه و مالیات که برای حسابداران خبره حقوق جانبی به همراه دارد در شرکتهای دولتی وجود ندارد.
از دست رفتن تجربه حسابداری پس از بازنشستگی:
حسابداری شرکتهای دولتی تابع قواعد خاص آن سازمان می باشد و هیچ ارتباطی به حسابداری شرکتهای خصوصی ندارد، فلذا تجربه کسب شده طی سالهای سال ،خدمت پس از بازنشستگی بلا استفاده می شود. در حالیکه اگر این تجربه در شرکتهای خصوصی باشد ، در رده های بالای حسابداری قرار گرفته و حقوق و مزایای بالایی بهمراه خواهد داشت.
10)عدم اشتغال درحرفه حسابداری در صورت بیکاری ناگهانی:
بسیاری از جویندگان کار اعتقاد دارند که شرکتهای بزرگ امنیت شغلی دارند ، ولی این یک عقیده سطحی است، چرا که ممکن است بنابر شرایط ،سازمان تصمیم به تعدیل نیرو بگیرد، که این اخراج ناگهانی با توجه به عدم تجربه حسابداری شرکتی برای فرد اخراج شده ،بیکاری به همراه می آورد و این درحالی است که اگر حسابدار در شرکت خصوصی باشد و بنا به شرایط اخراج و حقوق او قطع شود با ورود به شرکت جدید و استفاده از تجارب قبلی می تواند حقوق و مزایای جدید خود را مجدد فعال کند و چه بَسا میزان حقوق جدید بیشتر از میزان حقوق محل کار قبلی باشد.
موارد دیگری هم می توان به این معایب اضافه کرد که از حوصله این مقال خارج است.
حال به مزایا و معایب شغل حسابداری بانک می پردازیم :
عمده مزایای شغل حسابداری بانک استفاده از ارائه تسهیلات و وام در دوره های مختلف می باشد.
و تقریبا سایر مزایای شغل حسابداری در بانک با مزایای شغل حسابداری در شرکت نفت یکی می باشد و در مورد معایب هم تقریبا همان معایب حسابداری در شرکت نفت را دارد. وعلاوه بر آن جابجایی محل کار حسابدار بانک هم به آن موارد اضافه می شود.
باتوجه به مطالب ارائه شده به نظر می رسد که حسابداری شرکت های خصوصی خیلی بهتر از شرکت های یاد شده می باشد.
چرا که حسابداری در شرکت های خصوصی می تواند منجر به استقلال شغلی و استقلال مالی شود ولی در شرکت نفت یا بانکها چنین موضوعی میسر نیست.
منظور از استقلال شغلی در حسابداری یعنی رسیدن به پیشرفتی که حاصل آن آزادی شغلی است یعنی حسابدار نیاز به حضور مستمر در شرکت ندارد و چه بسا برای خود دفتر خدمات حسابداری، ایجاد و به کسب درآمد بپردازد و یا اینکه بصورت مستقل وفارغ از استخدام به ارائه خدمات بپردازد و کسب درآمد نماید و بالارفتن از پلکان پیشرفت در حسابداری در شرکتها و موسسات خصوصی میسر است.
پیشرفت شغلی،دریافت رتبه های سازمانی که حاصل گذر عمر بوده و شخص در ازای بالا رفتن سن دریافت می کند،نیست!!! بلکه منظور بروز بودن در حسابداری است.
و استقلال مالی یعنی بی نیازی مالی که فرد چنانچه به هر دلیلی شاغل نباشد،بتواند درآمدهای غیرفعال داشته و روزگار را سپری کند.و با شغل حسابداری در شرکتهای خصوصی و البته پیشرفت کردن اصولی می تواند به این مهم دست یابد.
شغل حسابداری بقدری گسترده و پر تقاضا می باشد که نیاز به انتظار برای استخدام در شرکتها و سازمانهای دولتی نیست!!! فقط کافی است که آموزش حسابداری علمی فراگرفته شود تا وارد این حوزه شد. و پس از اشتغال در حوزه حسابداری نوبت به ارتقا می رسد که بازهم با آموزش های دوره ی کاربردی حسابداری خود را ارتقا دهد.
وحسابدار به این صورت با پیشرفت در حسابداری ،جایگاه خود را پیدا و هرگز نگران بیکاری یا حقوق کم نیست.
البته حقوق حسابداری اگر حسابدارحرفه ای نباشد قابل توجه نیست و زمانی حقوق حسابدار قابل توجه و چشمگیر است که حرفه ای باشد و برای حرفه ای بودن باید دائما در حال آموزش و یادگیری بود.
یعنی شرکت متعدد در دوره های کاربردی حسابداری و پیاده سازی آموزشها ضمن افزایش تجربه ، حقوق حسابدار هم بالا می رود.
امیدوارم حق مطلب را ادا کرده باشم و شما دوست گرامی را ازبیراهه رفتن منصرف سازم.
رضا بهروزی
در پایان شما را به مشاهده یک ویدیو در خصوص حقوق حسابدار دعوت میکنم:
جهت اطلاع از آخرین مصوبه میزان حقوق سال 1402 از طرف وزارت کار موارد زیر را مطالعه فرمایید:
در جلسه شورای عالی کار مورخ ۲۹ دی ماه ۱۴۰۱، افزایش مزد و حقوق کارگران سال ۱۴۰۲ تصویب شد. این تصمیم از طریق بخشنامه شماره ۲۹۶۱۳۷ ابلاغ شد و جدول کامل حقوق کارگران سال ۱۴۰۲ بر اساس این تصمیم تنظیم شد. در بخشنامه مبالغ پایه و مبنا اعلام شده و مزایای دیگر به تبع مزد در جدول حقوق کارگران ۱۴۰۲ بر اساس این مبالغ محاسبه شدند.
به طبق بندهای بخشنامه مزد، حداقل مزد کارگران سال ۱۴۰۲ روزانه ۱.۷۶۹.۴۲۸ ریال و سایر سطوح مزدی روزانه ۲۱ درصد از مزد ثابت یا مبنای سال ۱۴۰۱ به اضافه روزانه ۸۳.۵۹۶ ریال میباشد. همچنین، پایه سنوات روزانه ۷۰.۰۰۰ ریال و کمک هزینه اقلام مصرفی (بن کارگری) ماهانه ۱۱.۰۰۰.۰۰۰ ریال تعیین شده است.
علاوه بر این، حق مسکن ماهانه ۹.۰۰۰.۰۰۰ ریال تعیین و در هیات وزیران تصویب شد. تصویب حق مسکن نیز در شورای عالی کار تعیین میشود.
در زیرحقوق و مزایای کارگران ۱۴۰۲ ارائه شده است
حداقل مزد ۱۴۰۲ قانون کار (روزانه) ۱,۷۶۹,۴۲۸
حداقل حقوق ۱۴۰۲ قانون کار (ماهانه) ۵۳,۰۸۲,۸۴۰
میزان افزایش سایر سطوح مزدی ۱۴۰۲ ۲۱%+۸۳۵۹۶
پایه سنوات ۱۴۰۲ (مزد پایه) ۷۰,۰۰۰
بن کارگری ۱۴۰۲ (کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار) ۱۱,۰۰۰,۰۰۰
حق مسکن ۱۴۰۲ (کمک هزینه مسکن) ۹,۰۰۰,۰۰۰
حق اولاد برای ۱ فرزند(کمک هزینه عائله مندی) ۵,۳۰۸,۲۸۴
حق اولاد برای ۲ فرزند(کمک هزینه عائله مندی) ۱۰,۶۱۶,۵۶۸
حق اولاد برای ۳ فرزند(کمک هزینه عائله مندی) ۱۵,۹۲۴,۸۵۲
مزد ساعتی ۱۴۰۲ (هر ساعت کار عادی) ۲۴۱,۳۹۵
فوق العاده مزد ساعتی اضافه کاری ۱۴۰۲ ۳۳۷,۹۵۴
فوق العاده مزد ساعتی شب کاری ۱۴۰۲ ۸۴,۴۸۸
فوق العاده مزد هر روز جمعه کاری ۱۴۰۲ ۷۰۷,۷۷۱
فوق العاده نوبت کاری صبح-عصر-شب معادل ۱۵% حقوق ماهانه ۷,۹۶۲,۴۲۶
فوق العاده نوبت کاری صبح-عصر ۱۴۰۲ معادل ۱۰% حقوق ماهانه ۵,۳۰۸,۲۸۴
فوق العاده نوبت کاری صبح-شب و یا عصر-شب معادل ۲۲.۵% حقوق ماهانه ۱۱,۹۴۳,۶۳۹
عیدی و پاداش ۱۴۰۲ برای هر ماه ۸,۸۴۷,۱۴۰
سنوات (پایانکار) ۱۴۰۲ برای هر ماه ۴,۴۲۳,۵۷۰
مانده مرخصی ۱۴۰۲ برای هر روز ۲,۴۳۶,۰۹۵
مانده مرخصی ۱۴۰۲ برای هر ساعت ۳۳۲,۳۴۶
حداقل حق بیمه سهم کارگر ۷% ۵,۱۱۵,۷۹۹
حداقل حق بیمه سهم کارفرما ۲۳% ۱۶,۸۰۹,۰۵۳
سقف معافیت مالیاتی ماهانه ۱۴۰۲ ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰
حقوق و دستمزد حسابدار کم تجربه در سال 1403
باید توجه داشت که اگر حسابدار بی تجربه و کم تجربه باشد ، حقوق ابشان در سال 1403 معادل پایه حقوق وزارت کار میباشد که در زیر به آن اشاره میشود.
جدول حقوق و مزایای سال 1403 بر اساس ماه های 30 و 31 روزه
توضیح: اعداد در این جدول بر اساس حداقل دستمزد روزانه 2,388,728 ریال و سایر مزایای مصوب شورای عالی کار محاسبه شدهاند.
**مزد روزانه:** 2,388,728 ریال
* این مبلغ حداقل دستمزدی است که هر کارگر مشمول قانون کار باید دریافت کند.
**حقوق ماهانه:**
* **برای ماه 30 روزه:** 71,661,840 ریال
* **برای ماه 31 روزه:** 74,050,568 ریال
* این مبلغ با ضرب مزد روزانه در تعداد روزهای ماه به دست میآید.
**مزایای ثابت ماهانه:**
* **بن کارگری:** 14,000,000 ریال
* **حق مسکن:** 9,000,000 ریال
* **حق تأهل:** 5,000,000 ریال
* **حق اولاد/عائلهمندی:**
* برای یک فرزند: 7,166,184 ریال (معادل 3 روز حداقل مزد)
* برای دو فرزند: 14,332,368 ریال (معادل 6 روز حداقل مزد)
**سایر مزایا:**
* **مزد هر ساعت کار عادی:** 325,888 ریال
* **پایه سنوات روزانه (برای هر سال سابقه کار):**
* برای ماه 30 روزه: 2,100,000 ریال
* برای ماه 31 روزه: 2,170,000 ریال
* **عیدی سالانه (حداقل):** 143,323,680 ریال
* **فوقالعاده هر ساعت اضافه کاری:** 456,237 ریال
**نکات مهم حقوق حسابدار در سال 1403:**
* **پایه سنوات:** این مبلغ به صورت روزانه محاسبه میشود و برای محاسبه کل پایه سنوات در یک ماه، باید تعداد روزهای کار شده در آن ماه ضربدر پایه سنوات روزانه شود.
* **عیدی:** عیدی به صورت یکجا در سال پرداخت میشود و مبلغ آن برای ماههای مختلف تغییر نمیکند.
* **اضافه کاری:** مبلغ فوقالعاده هر ساعت اضافه کاری برای محاسبه کل اضافه کاری در ماه، باید در تعداد ساعتهای اضافه کاری ضرب شود.
* **سایر مزایا:** ممکن است مزایای دیگری نیز به کارگران پرداخت شود که در این جدول نیامده است.
حقوق ماهانه: حقوق ماهانه با ضرب تعداد روزهای ماه در مزد روزانه محاسبه شده است.
پایه سنوات: پایه سنوات برای هر روز محاسبه شده است و برای محاسبه کل پایه سنوات در یک ماه، باید تعداد روزهای کار شده در آن ماه ضربدر پایه سنوات روزانه شود.
عیدی: عیدی به صورت یکجا در سال پرداخت میشود و مبلغ آن برای ماههای مختلف تغییر نمیکند.
سایر مزایا: برخی مزایا مانند حق اولاد و عائلهمندی، بن کارگری و حق مسکن به صورت ماهانه و ثابت پرداخت میشوند و با تعداد روزهای ماه ارتباط مستقیمی ندارند.
اضافه کاری: مبلغ فوقالعاده هر ساعت اضافه کاری برای محاسبه کل اضافه کاری در ماه، باید در تعداد ساعتهای اضافه کاری ضرب شود.
در ادامه فیلم آخرین تغییرات حقوق حسابدار وسایر مشاغل در سال 1403 تقدیم میگردد:
مقالات پیشنهادی مرتبط